Consiliul Județean Brașov alocă și în acest an 1,7 milioane lei pentru proiecte culturale și aproape un milion de lei pentru proiectele sportive

De azi vor intra în vigoare ghidurile de finanțare ale Consiliului Județean, pentru proiectele culturale și sportive din 2020. Plenul CJ va supune aprobării azi, ghidurile prin care se vor acorda sume nerambursabile, atât pentru cultură, cât și pentru activități sau cluburi sportive din localitățile județului.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Imelda Toaso, spune că pentru Cultură vor exista două bugete diferite și implicit, două ghiduri diferite, destinate, pe de o parte, instituțiilor de drept public ce propun evenimente sau activități de profil, și pe de altă parte, instituțiilor sau asociațiilor de drept privat, respectiv ONG-urilor. Pentru instituțiile de drept public din domeniul culturii, Consiliul Județean pune la dispiziție, în acest an, suma de 300.000 de lei, iar pentru ONG-uri, 1,4 milioane de lei.


În ceea ce privește activitățile sportive pe care le va finanța, administrașia județeană are, de asemenea, două bugete diferite, respectiv pentru sportul de performanță, unde este alocată suma de 500.000 de lei, și pentru „sportul pentru toți“, unde este alocată suma de 200.000 de lei.

„Vom avea, de asemenea, și o sesiune destinată federațiilor sportive, însă regulamentul va fi supus aprobării într-o ședință ulterioară“, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean, Imelda Toaso.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.