FOTO&VIDEO. O nouă față pentru policlinica Spitalului de Copii Brașov. Peste 80 de voluntari au pictat povești pe pereții ambulatoriului, făcând mai prietenoase spațiile în care vor veni pacienții

Pacienții și cadrele medicale care au ajuns luni dimineață la policlinica Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii au avut parte de o mare surpriză. Pereții albi ai ambulatoriului au fost pictați cu „povești“ acvatice, cu personaje din Avatar și personaje de desene animate care să le facă așteptarea mai ușoară celor care vor ajunge aici pentru consultații medicale.

Noua față a policlinicii (care a ieșit recent din reparații) este „opera“ a peste 80 de oameni care sâmbătă, 1 februarie, au răspuns apelului lansat pe Facebook, de către Asociația „Harta viselor“. Voluntari de toate vârstele, mai mult sau mai puțini experimentați în pictura murală, și-au pus la dispoziția acestui proiect câteva ore din weekend, multă pasiune și mult suflet. Unii au donat și bani, pentru achiziționarea materialelor necesare, alții au pus la dispoziție apă sau mici gustări, astfel că se poate spune, într-adevăr, că lucrarea de la Spitalul de Copii a fost una în echipă.

Acțiunea de la Ambulatoriul Spitalului de copii nu este prima de acest fel, în care Asociația Harta Viselor a mobilizat voluntari pentru a da o altă față unor locuri în care copiii își petrec mult timp. Este însă, cu siguranță, una dintre cele la care au participat cei mai mulți oameni. O spune chiar Carmina Nicolescu, cea care a lansat apelul pe Facebook.

Carmina este, de altfel, și cea care a pornit acțiunile de acest fel, în urmă cu cinci ani, după ce fiul ei cel mic a ajuns la Spitalul de Copii, cu o mână ruptă, și a fost nevoit să iasă într-o curte interioară care nu oferea deloc o priveliște prietenoasă pentru un pacient. Acest lucru s-a schimbat foarte rapid, după ce Carmina a reușit să mobilizeze câteva firme care să doneze materialele și câțiva oameni care să amenajeze curtea interioară. De atunci au trecut cinci ani, iar Carmina a ajuns să organizeze, pe 1 februarie, alături de colegele de la „Harta Viselor“, cea de a 19-a acțiune de acest fel.

 

Unii dintre pictori nu sunt nici ei la prima „experiență“ de acest fel, așa că au devenit un fel de mentori pentru cei veniți pentru prima dată să facă voluntariat la pictură. Este cazul Mariei Prodan, care a participat la majoritatea celor 19 acțiuni de până acum, la spitalul de copii, locuri de joacă sau la grădinițe din tot județul.

Alți oameni au aflat total întâmplător de această acțiune de voluntariat și au vrut cu tot dinadinsul să fie prezenți, să-și aducă și ei contribuția.  Unul dintre cei mai tineri participanți este Denisa, care la cei 15 ani s-a hotărât să le arate tuturor talentul său la pictat. Elevă la Colegiul Economic, Denisa este deja cunoscută pentru hainele pe care le pictează. Acțiunea de la spitalul de copii a fost însă un pic diferită.

Lily Mokus este și ea la prima acțiune de voluntariat alături de Harta Viselor.

Printre ei care au răspuns apelului lansat de Carmina au fost și persoane publice din Brașov. La ziua de pictare au venit viceprimarul Brașovului, Costel Mihai, dar și consilierii județeni Gabriela Colțea și Mihaela Șoneriu. Dacă pentru viceprimar a fost prima experiență de acest gen, Gabriela Colțea și Mihaela Șoneriu au fost prezente la mai multe acțiuni de voluntariat alături de Harta Viselor și mai în glumă, mai în serios, spun că au prins experiență suficientă pentru o lucrare chiar mai  complexă de atât.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.