13 medici, 9 pacienți infectați și patru decese ale unor persoane cu COVID-19 la Spitalul Județean Brașov. Sursa focarului: pacientul de 81 de ani

După ce vineri au fost închise secțiile Chirurgie II și Chirurgie III de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, au început și testările. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, vârstnicul de 81 de ani care și-a pierdut viața în 8  aprilie este considerat  pentru focarul de infecție cu noul coronavirus din secțiile Chirurgie II, Chirurgie III și ATI din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, iar după decesul acestuia au fost realizate mai multe teste COVID-19. De altfel, referitor la „cazul sursă”, reprezentanții DSP au precizat că „ancheta epidemiologică a relevat existența unui link epidemiologic cu un caz confirmat COVID-19 în familie, nedeclarat la internarea în spital”.

În urma măsurilor dispuse de DSP Brașov, au fost recoltate 133 de probe de la personal medical și pacienți, în vederea testării pentru COVID-19. Dintre acestea, analizele de laborator au fost finalizate pentru 93 de probe, pentru restul așteptându-se rezultatele.  

Rezultatele testelor finalizate sunt următoarele:

personal medical pozitiv COVID-19: un medic, 6 asistente medicale, 6 infirmiere;

pacienți confirmați pozitiv COVID-19: 10, inclusiv cazul-sursă. Dintre aceștia, 3 au decedat, inclusiv cazul-sursă; ceilalți pacienți confirmați pozitiv sunt internați în secții destinate bolnavilor de COVID-19.

„Personalul medical considerat contact direct și având rezultatul testării negativ se autoizolează la domiciliu și este monitorizat timp de 14 zile.  După efectuarea dezinfecției terminale a spațiilor, secțiile Chirurgie II și Chirurgie III se vor redeschide și vor funcționa la capacitatea permisă de numărul personalului disponibil”, a anunțat DSP Brașov.

1 Trackback / Pingback

  1. 812 cadre medicale din România sunt infectate cu coronavirus. În statistica Institutului de Sănătate Publică nu se regăsesc şi cadrele medicale confirmate la Braşov chiar de DSP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.