Șapte persoane cu COVID-19 la Căminul de bătrâni „Dumbrava minunată”. Cazurile au fost depistate după o testare generală

Femeia de 91 de ani de la Căminul de bătrâni „Dumbrava minunată” din Brașov este numai unul dintre cele 7 cazuri de persoane cu COVID din acest așezământ. Toate persoanele au fost depistate după ce la nivelul unității s-a realizat un screening în momentul în care o infirmieră a intrat în autoizolare după ce a avut contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus. Mai exact, a explicat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Brașov, Anca Bâtiu, în urma testărilor realizate în cămin, au fost identificate nouă persoane infectate, dintre care trei cadre medicale și patru beneficiari.

„Beneficiarii au fost transportați în Brașov, a spital, iar femeia de 91 de ani a decedat în ambulanță. Ceilalți trei beneficiari sunt acum internați”,  a declarat Bâtiu. 

Totodată, ea a afirmat că după depistarea cazurilor, căminul a intrat în izolare voluntară. Mai exact, medicii care erau atunci în unitate au rămas să lucreze timp de două săptămâni, perioadă care va expira săptămâna viitoare. Ceilalți salariați sunt acum în izolare la domiciliu și urmează să îi înlocuiască pe cei care sunt acum la servici (aceștia vor intra în izolare la domiciliu timp de două săptămâni). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.