Ultima versiune a celui de-al doilea deces al celui de-al doilea brașovean cu COVID-19: a fost plimbat din spital în spital, cu o „escală” pe acasă

După ce joi seara Grupul de Comunicare strategică a anunțat cel de-al doilea deces al unui brașovean cu COVID-19, vineri dimineața Direcția de Sănătate Publică a venit cu noi precizări. 

 „În perioada 22.03-24.03.2020, pacientul (în vârstă de 60 de ani – n.n.) a fost internat în secția Interne 3 Tractorul a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, în salon cu un alt pacient, care ulterior a fost confirmat pozitiv COVID-19. În momentul confirmării colegului de salon, în data de 27.03.2020, pacientul în vârstă de 60 de ani a fost contactat și a intrat în izolare la domiciliu. În data de 03.04.2020 a fost confirmat pozitiv COVID-19, proba sa fiind analizată la Real Time PCR în laboratorul de biologie moleculară al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov. În data de 04.04.2020, orele 00.30, pacientul a fost internat la Spitalul de Neurologie Brașov. În data de 07.04.2020, a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Sf. Gheorghe (desemnat în aceeași zi drept spital-suport COVID-19 pentru județul Brașov), secția ATI, cu diagnostic: pancreatită acută cu tendință de abcedare; pneumonie interstițială cu COVID-19, insuficiență respiratorie acută.
În data de 08.04.2020, orele 13.38, pacientul a decedat în secția ATI”, se arată într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Brașov.

Reprezentanții DSP Brașov au precizat că persoana de 60 de ani mai avea tumoră de cap de pancreas, diabet zaharat insulino-dependent, HTA,  ulcer gastric operat.
 Noile informații nu sunt identice cu cele oferite ieri de Grupul de Comunicare Strategică, care nu a menționat nimic de izolarea la domiciliu a pacientului de 60 de ani. De asemenea, în versiunea inițială se menționează că persoana de 60 de ani a fost internată la „Infecțioase”, însă în comunicatul DSP Brașov nu se mai amintește acest lucru, ci doar faptul că testul COVID-19 a fost realizat în laboratorul acestei unități. În schimb, din materialul DSP Brașov rezultă că pacientul de 60 de ani a fost mutat de la un spital la altul. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.