Câți infectați COVID-19 sunt la Săcele? Primarul nu știe, pentru că nu primește informații oficiale

Virgil Popa - primar Săcele

Modul în care sunt comunicate informațiile referitoare la infectările cu noul coronavirus nu nemulțumește numai presa, ci și autoritățile locale. De mai multe ori, primarii au spus că nu li se comunică o situație a persoanelor infectate din localitățile pe care le conduc, iar din această cauză nici nu se pot implica în mod eficient în „lupta împotriva coronavirusului”.

Lipsa de transparență în ceea ce privește numărul de persoane infectate pe localități a fost reclamată și de primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, care a spus răspicat: „nu ni se comunică numărul de persoane infectate din localitate”.

„Mai aflăm unele informații din surse neoficiale. Eu, ca primar, aș putea lua unele măsuri la nivelul localității, însă, din moment ce de la nivel central, de Grupul de Comunicare Strategică și nici de la nivel județean nu îmi sunt transmise datele referitoare la Săcele, nu am cum să mă implic mai mult decât o fac. Practic, eu nu știu dacă în localitate am sau nu focare de infecție”, a declarat primarul. 

În acest moment, prin Grupul de Comunicare Strategică sunt trimise, pe județe, statisticile zilnice referitoare la numărul de infectați. Detaliile despre focare nu sunt făcute publice în mod oficial.  

Grupul de Comunicare Strategică şi DSP nu mai comunică nici numărul de testări de la nivelul fiecărui judeţ, dar nici un număr clar al deceselor. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.