Percheziţii la Braşov, într-un dosar de trafic de droguri. Traficanţii s-ar fi folosit şi de minori pentru tranzacţii

Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Galaţi au efectuat azi mai multe percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Galaţi, Braşov, Bacău şi Vrancea, la imobilele folosite de un bărbat şi două femei, bănuiţi că ar fi comercializat substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, folosind şi minori pentru realizarea propriu-zisă a tranzacţiilor şi încasarea sumelor de bani de la consumatori.
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate documente şi medii de stocare, precum şi fragmente de substanţă vegetală mărunţită, conţinând cannabinoid sintetic. 

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie 2018 – iunie 2020, cei trei, acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi procurat, deţinut, depozitat şi vândut aproximativ un kilogram de substanţă vegetală mărunţită, conţinând cannabinoid sintetic, folosind pentru realizarea tranzacţiilor şi încasarea sumelor de bani, persoane minore.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul în cauză şi una dintre femei au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Faţă de cealaltă femeie a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. 

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi şi Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău „Alexandru ce Bun”.

(Foto: Arhivă)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.