Consiliul Județean Brașov nu a găsit un consultant care să îl ajute să concesioneze aeroportul. Licitația a fost anulată din cauza unor „abateri grave de la prevederile legislative”

Foto arhivă

Lansată în 30 mai, licitația pentru contractarea serviciilor de consultanță pentru concesionarea Aeroportului Internațional Brașov a fost anulată de Consiliul Județean Brașov, anunțul fiind postat zilele trecute pe platforma electronică de achiziții publice. Motivul anulării nu a fost lipsa ofertelor, ci faptul că au fost constatate „Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului, art.212 alin.(1), lit.c) si alin (2) din Legea nr.98/2016”.

În aceste condiții, administrația județeană va trebui să refacă părțile cu probleme din documentația de atribuire, apoi să relanseze licitația.

Reamintim că în 30 mai, Consiliul Județean Brașov a lansat o licitație pentru achiziționarea de servicii de consultanță pentru concesionarea Aeroportului Internațional Brașov.

Contractul are o valoare estimată de   5.882.352 lei fără TVA, iar consultanții interesați aveau termen de a depune ofertele până în data de 13 iulie. Ulterior, firma care obține acest contract ar fi avut  la dispoziție 20 de luni pentru stabili, împreună cu Consiliul Județean Brașov, operatorul sau operatorii privați de pe Aeroportul Brașov. 

Vezi AICI detaliile licitației. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.