FOTO&VIDEO. Primăria Prejmer a cumpărat tablete pentru elevii din toate cele trei unităţi de învăţământ din localitate

Elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal din cele trei unități școlare de pe raza comunei Prejmer – Școala Gimnazială și Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară Țara Bârsei din Prejmer și Școala Gimnazială Lunca Câlnicului – vor beneficia, odată cu începerea noului an școlar, de câte o tabletă de ultimă generație și abonament la internet. Investiția se ridică la peste 700.000 lei și face parte dintr-o serie amplă de măsuri pe care autoritățile locale le au în vedere pentru începerea și desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului instructiv-educativ în școlile prejmerene, în anul școlar 2020-2021, în contextul pandemiei generată de virusul SarsCov-2.

 

Predarea tabletelor de către reprezentanții autorității publice,  ajutați de cadre didactice din unitățile școlare prejmerene și de tineri voluntari, către beneficiari, se face până la data de 28.08.2020, în cele mai sigure condiții, cu respectarea tuturor regulilor igienico-sanitare și de distanțare fizică, la sediul primăriei, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.  Totodată, autoritățile locale sunt preocupate și de dotarea unităților școlare și a cadrelor didactice cu mijloacele necesare desfășurării în condiții optime a cursurilor on-line. Astfel, sunt avute în vedere achiziții de laptop-uri și servicii de internet de calitate, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Braşov, Valentin Bucur. 

Ziua trei finalizată cu succes!98 de elevi din comunitatea noastră și-au ridicat astăzi împreună cu părinții tabletele…

تم النشر بواسطة ‏‎Primăria Comunei Prejmer‎‏ في الاثنين، ٢٤ أغسطس ٢٠٢٠

 

Inițiative asemănătoare au și autoritățile locale din municipiul Brașov care au alocat, prin rectificare de buget, sume considerabile de bani iar în aceste zile derulează achiziții pentru școlile și grădinițele de pe raza municipiul Brașov, dând astfel asigurări părinților și cadrelor didactice că noul an școlar va debuta în condiții de maximă siguranță și eficiență pentru toți copiii și elevii din unitățile școlare brașovene.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.