Măștile Guvernului nu au avut căutare în Brașov. 80% au rămas în depozitul Direcției de Asistență Socială Brașov

Începută în 10 septembrie, campania de distribuire a măștilor trimise de Guvernul României ar fi trebuit să se încheie la Brașov în 14 septembrie. Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că oamenii nu s-au arătat prea interesați de măști, chiar dacă sunt gratuite.

De distribuirea măștilor s-a ocupat Direcția de Asistență Socială (DAS) Brașov, iar directorul instituției, Mariana Topoliceanu, a anunțat că joi erau distribuite în jur de 20% din măști. Ba mai mult, ea a spus că, pentru ca aceste materiale anti-COVID să ajungă la oameni, miercuri, s-au format 10 echipe care au mers pe teren cu mașinile, la domiciliile persoanelor vulnerabile, pentru a le lăsa acasă măștile. „Au fost predate măști pentru 52 de persoane, fiecare primind câte 50 de bucăți”, a explicat Topoliceanu.

De altfel, ea a spus că va transmite o adresă către Direcția de Sănătate Publică Brașov, pentru a vedea ce trebuie făcut mai departe.

„O variantă ar fi ca aceste măști să rămână în stocurile noastre, pentru a le distribui lunar, așa cum prevede legislația. Noi avem aproximativ 1.000 de beneficiari care au ridicat și măștile distribuite de Primăria Brașov, dar și pe cele trimise de guvernul României. Cel mai probabil, aceștia vor veni și lunile viitoare pentru a ridica măștile. O altă variantă este să fie transferate către alte localități”, explicat reprezentanta DAS Brașov.

Numărul estimat al persoanelor care ar trebui să primească măști gratuite în municipiul Brașov este de aproximativ 6.200.

1 Trackback / Pingback

  1. Măștile Guvernului nu au avut căutare în Brașov. 80% au rămas în depozitul Direcției de Asistență Socială Brașov – NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.