Prima trusă din Europa, pentru detectarea rapidă a COVID-19, cu kit de verificare inclus, a fost dezvoltată de o companie din România

Echipa de cercetători români a companiei DDS Diagnostic a creat un nou produs, în scopul eficientizarii semnificative a truselor de teste rapide pentru detectarea anticorpilor IgM/IgG COVID-19. Produsul a fost dezvoltat în cadrul unui proiect amplu coordonat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei – IFIN HH. 

Produsul va fi introdus în trusele pentru detectarea IgM/IgG COVID-19. Acest kit conţine 3 flacoane cu soluţii de control, două pentru rezultat pozitiv şi unul pentru negativ, care vor ajuta semnificativ utilizatorul să îşi verifice testul, explică reprezentanţii companiei. 

„Noua trusa de testare a anticorpilor IgM/IgG va aduce beneficii evidente prin eliminarea semnificativă a rezultatelor fals pozitive şi negative. Acest produs va veni în ajutorul tuturor pacientilor suspectaţi a fi infectaţi cu SARS-COV-2 şi va sustine demersul cadrelor medicale în identificarea şi monitorizarea acestora, prin îmbunătăţirea preciziei rezultatelor”, mai spun reprezentanţii producătorului. 

Primul lot de truse cu kit de verificare inclus va fi disponibil pe piaţa din România începand cu luna noiembrie 2020.

Produsul a fost dezvoltat în cadrul proiectului co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate si de DDS Diagnostic SRL.

Compania DDS Diagnostic este beneficiarul proiectului “Creşterea diversităţii şi calităţii produselor de diagnostic imunocromatografice, prin introducerea iradierii gamma tehnologice şi adăugarea de controale pozitive externe”, care are ca obiectiv realizarea unei scheme flux tehnologic pentru producere controale truse IVD şi întocmirea dosarului cu documentaţia tehnica conform legislaţiei în vigoare privind punerea pe piaţă a dispozitivelor medicale in vitro (IVD), în perioada 22.01.2020 – 21.08.2021.

Valoarea totala a proiectului este de 1.518.240,00 lei, din care valoarea co-finantarii UE este de 1.283.000,00 lei.

DDS Diagnostic este o companie românească ce furnizeaza solutii pentru laboratoarele medicale prin comercializarea de kituri, reactivi si aparatură pentru diagnosticul in vitro. 

1 Trackback / Pingback

  1. Prima trusă din Europa, pentru detectarea rapidă a COVID-19, cu kit de verificare inclus a fost dezvoltată de o companie din România - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.