Simona Gogîrlă: Jucătoarele străine aduc echipei tinere a Coronei, acel plus de experienţă dar mai ales mentalitatea de care este nevoie

Echipa de handbal Corona Braşov încă resimte restricţiile de pregătire, impuse de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului, handbalul fiind un sport de echipă care nu are încă libertatea de a se pregăti normal din cauza riscului de răspândire a virusului în vreme de pandemie.

Antrenoarea echipei de handbal senioare Corona Braşov, Simona Gogîrlă, spune că nu este deloc uşor să ţină echipa motivată în această perioadă în care fetele se antrenează atipic pentru sportul pe care îl practică.

„Este foarte greu dar trebuie respectăm cu toţii normele impuse pentru a ne proteja. Este ceva nou pentru toţi şi din păcate, în aceste zile în care totul este incert, este imposibil să anticipezi ce va fi şi când vom reveni la normal. Toţi suntem nerăbdători să ne pregătim normal. Cel mai mult ne lipsesc meciurile. Cu toate acestea, tragem tare la antrenamente, fetele reuşesc să fie foarte determinate şi concentrate iar asta demonstează că îşi iau foarte în serios pregătirea chiar dacă încă ne lipseşte tuturor handbalul”.

Antrenoarea Braşovului a povestit că jucătoarele străine, şi anume, Jelena Terzic, Tamara Smbatian şi Tatjana Trbovic s-au integrat extrem de repede în lot, chiar dacă acesta este unul foarte tânăr:

„Jucătoarele străine s-au integrat extraordinar de bine, se simt bine la Braşov şi colaborează foarte bine cu restul echipei. Avem o echipă tare frumoasă, o echipă tânără care are tot viitorul in faţă. Pe lângă jucătoarele de perspectivă, crescute în propria pepinieră, la Corona au fost transferate jucătoare care vor avea un cuvânt greu de spus în handbal. Chiar avem motive să ne mândrim cu echipa pe care Braşovul o are în acest moment, pentru că este una de perspectivă. Pentru noi a fost important să aducem jucătoare de perspectivă pentru a putea păstra nucleul format din jucătoare tinere care să joace mai multă vreme împreună. Acesta este un lucru important într-un sport de echipă, să nu fii nevoit să schimbi an de an jucătoarele. Proiectul Braşovului este gândit pe termen mediu şi lung şi eu cred că ne-am făcut bine treaba”.

Reamintim că, pe lângă cele trei străine, în această vară, la Corona a revenit tânăra extremă Ana Berbece, care are experienţa ligii naţionale şi a meciurilor din cupele europene încă de când era la vârsta junioratului, iar de la Târgu Mureş au fost transferate portarul Ioana Ugran, extremele Flavia Munteanu şi Carla Lăcătuş, coordonatorul de joc, Monica Bărăbaş şi pivotul Sara Darie, toate componente ale naţionalei de tinerei şi junioare.

Simona Gogîrlă a subliniat importanţa de a avea jucătoare care aduc echipei un plus de experienţă şi mai ales mentalitate pe care o au jucătoarele care au luat contact şi cu alte campionate din Europa. „Este foarte important pentru cele tinere să aibă în lot şi jucătoare pe care le pot lua ca model, iar străinele aduc acel plus de experienţă dar mai ales de mentalitate pe care îl are o jucătoare care a mai luat contact şi cu alte campionate din Europa. Eu sunt foarte mulţumită de felul în care arată această echipă şi abia aştept să o vadă braşovenii şi în meciuri”.

1 Trackback / Pingback

  1. Simona Gogîrlă: Jucătoarele străine aduc echipei tinere a Coronei, acel plus de experienţă dar mai ales mentalitatea de care este nevoie - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.