Ziua celui mai grav bilanţ COVID-19. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, apel la populaţie: „Trebuie să gestionăm împreună acest moment de cumpănă”

În ziua celui mai grav bilaț COVID -19 înregistrat de România de la debutul panademiei, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut un apel către populație să respecte regulile, spunând că suntem „într-un moment de cumpănă” și că „doar de noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni”. „Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea este să nu le forțăm”, a afirmat Tătaru.
 
„La două zile de la adoptarea hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, suntem în acelai trend ascendent, care ne aduce astăzi la 2.958 de cazuri noi, cu 612 persoane în terapie intensivă, din care 199 sunt pe ventilație mecanică invazivă. Este un moment pe care îl readucem în atenția tuturor – menținem același trend ascendent, în pofida restricțiilor impuse, care trebuie respectate. Revin cu aceleași solicitări de a respecta restricțiile”, a spus ministrul Nelu Tătaru. 
Cele 226 de spitale suport COVID din toată țara au capacitatea de adaptare la numărul de cazuri, dar personalul medical este același de acum 7 luni, care a primit și 200 de cazuri pe zi, care primește și 3000 de cazuri pe zi, a amintit ministrul Sănătăţii. „Suntem într-un moment pe care trebuie să îl gestionăm împreună”, a declarat Tătaru
 
„Avem un mesaj pentru corpul medical care, deși obosit, în continuare este acolo și va acorda asistență medicală. Avem în același timp și un mesaj pentru populație: haideți să respectăm acele reguli. (…) Comitetele județene pentru situații de urgență reevaluează permanent tot ce se întâmplă în localități și tot ce se întâmplă va da măsura restricțiilor care se impun de la o zi la alta”, a mai spus Nelu Tătaru. 
 
Alte 2.958 de noi cazuri de COVID-19 – record absolut – au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 142.570, potrivit datelor raportate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. În judeţul Braşov, azi s-au înregistrat 95 de cazuri noi de infecţie cu coronavirus. 
La nivel naţional, în ultima zi s-au înregistrat alte 82 de decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 612 pacienți, cifre record, de asemenea. Printre cei decedați în ultimele 24 de ore se află și o tânără de 18 ani, care avea comorbidități.
 

1 Trackback / Pingback

  1. Ziua celui mai grav bilanţ COVID-19. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, apel la populaţie: „Trebuie să gestionăm împreună acest moment de cumpănă” - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.