Ionuț Banciu despre votul „pentru” dat la validarea lui Francisc Tobă: „În Parlament, deciziile se iau la nivel de grup parlamentar”

Printre deputații PNL Brașov care au votat „pentru” la validarea lui Francisc Tobă, ales pe listele AUR Brașov la parlamentarele din 6 decembrie 2020, a fost și Ionuț Banciu (foto centru). El și-a argumentat votul în timpul unei conferințe de presă, ce s-a desfășurat joi la sediul PNL Brașov: 

„AUR a depus dosarul de validare pentru toți candidații (inclusiv pentru Tobă – n.r.). Nu exista un motiv pentru care să nu fie validat. Se pare cu nu au avut un argument”.

De asemenea, Banciu anunțat că „în Parlament, deciziile se iau la nivel de grupul parlamentar, care a stabilit că va fi acordat un vot pentru”. Totodată, Ionuț Banciu a spus și că la alegerile parlamentare din 6 decembrie „Francisc Tobă a fost votat de poporul român”.

Reamintim că de numele locotenent-colonelului Francisc Tobă este legată reprimareaa sângeroasă a Revoluţiei din 1989 de la Sibiu. Propusă pe listele AUR la Braşov, candidatura lui Tobă a fost validată de Biroului electoral de circumscripţie. În urma alegerilor din decembrie, AUR a obţinut un mandat în camera inferioară, însă l-a exclus pe Tobă, la presiunea publică.

În această săptămână, mandatul fostului militar a fost validat în Parlament, după ce s-a modificat Regulamentul conform căruia Comisia de validare nu mai intervine pe dosarul unui candidat care a trecut de Biroul electoral. 

Francisc Tobă, al cărui este nume legat de reprimarea sângeroasă a Revoluției din 1989, a ajuns parlamentar de Braşov cu sprijinul PNL şi USR-PLUS

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.