Medicii de familie vor avea teste antigen rapide, pentru creșterea capacității de testare. Andreea Moldovan: „Sunt teste care au sensibilitate la persoanele cu simptome sugestive”

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a anunţat, luni, că medicii de familie vor avea teste antigen pentru a creşte posibilitatea de testare, acest tip de teste fiind uşor de folosit şi cu rezultate bune la persoanele cu simptome sugestive. Pentru cele fără simptome, deocamdată se vor utiliza în continuare testele RT PCR, relatează News.ro.
 
Medicul Andreea Moldovan a vorbit, luni, într-o conferinţă de presă, despre creşterea capacităţii de testare pentru a afla adevărata dimensiune a pandemiei. Modovan a precizat că medicii de familie vor avea teste antigen rapide, dar doar cei care vor dori să se implice.
 
”Medicii de familie vor avea teste antigen – de săptămâna aceasta, după ce definitivăm partea legislativă. Sunt teste care au sensibilitate la persoanele cu simptome sugestive”, a declarat Andreea Moldovan. 
Potrivit acesteia, la persoanele asimptomatice, rata de sensibilitate a acestor teste este mai scăzută, de aceea se merge în continuare pe testarea RT PCR. 
 
Moldovan a făcut apel din nou la testarea în şcoli, unde există suficiente teste rapide, dar nu sunt folosite.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.