Schior iresponsabil în Poiana Braşov! A vrut să sară din telescaun de la o înălţime considerabilă

Un turist aflat la schi în Poiana Braşov a vrut sa sara din telescaun, dupa ce i-a cazut un schiu, la părăsirea staţiei de îmbarcare de la Ruia. Schiorul a vrut să sară din zona pilonului 2, unde distanţa faţă de pământ este destul de mare. Norocul lui a fost însă că personalul de operare a oprit instalatia, şi a întors scaunul spre staţie, unde distanţa faţă de pământ a fost mai mică, iar incat turistul a putut coborî în siguranţă.

În contextul ultimelor întâmplări de pe pârtiile din Poiana Braşov, Serviciul Public Salvamont le atrage atenţia schiorilor să fie cţt mai atenţi atunci când folosesc instalaţiile de transport pe cablu, mai ales telescaunul, şi să reducă semnificativ viteza în zona cozilor de la îmbarcare.

Dupa trecerea de ultimele porţi, înainte de îmbarcare, schiorii sunt rugaţi să păstrati trasa şi să se aşeze pe scaunul aferent porţii.

ALTE REGULI DE RESTECTAT LA TRANSPORTUL PE CABLU:

  • Nu aşteptati scaunul înaintea zonei de îmbarcare semnalizată şi îmbarcaţi-vă doar în aceasta zonă.  
  • Urmăriţi permanent apropierea scaunului, pentru că acesta să nu vă ia prin surprindere.
  • Nu trageţi bara de protecţie imediat ce v-aţi aşezat. Asiguraţi-va că toata lumea este atentă cînd faceti acest lucru, pentru a nu-i lovi sau a le prinde schiurile între zapada ţi suportul pentru picioare.
  • Odată îmbarcaţi, nu mai coborâţi sub nicio formă. Acest lucru poate cauza accidentari grave, deoarece după coborâre, telescaunul vă poate lovi. Totodată, acesta ia înălţime foarte rapid, găsindu-vă ca in situaţia prezentată mai sus, de a atârna la o distanţa mare de sol.
  • Puneţi întotdeauna bara de protecţie la ieşirea din staţie şi ţineţi schiurile, pe toată durata transportului, pe suportul pentru sprijinirea picioarelor, pentru a nu lovi persoanele de dedesubt, în cazul desprinderii accidentale a unei legături.
  • Nu ridicaţi bara de protecţie, decât în zona special semnalizată de la intrarea în staţia de debarcare.
  • Debarcaţi-vă doar în zona semnalizată şi nu mai repede.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.