Primăria vrea să plătească peste 660.000 lei, pentru a afla dacă sunt fezabile noi lucrări la domeniul schiabil din Poiana Brașov

Primăria Brașov a  lansat o licitație cu o valoare estimată de 665.547 lei (inclusiv TVA), pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent unor lucrări pe modernizare a domeniului schiabil din Poiana Brașov. Astfel, proiectantul care va obține contractul va trebui să realizeze documentația tehnică pentru două noi instalații pe cablu și pentru realizarea unor legături între pârtiile existente. 

Prima instalație pe transport pentru care va trebui realizat studiul de fezabilitate este Telescaunul Kanzel, care ar urma să facă legătura între malul sudic al lacului de acumulare Ruia și zona stației superioare a teleschiului Kanzel, în apropierea stației superioare a Telecabinei Capra Neagră. Noua instalație, cu o capacitate de 1.600 de persoane pe oră, ar urma să înlocuiască cele două instalații de teleschi, Ruia și Kanzel. 

Conform reprezentanților Primăriei Brașov, această instalație va permite utilizarea secțiunilor superioare ale pârtiilor Sulinar,
Subteleferic și Drumul Roșu, precum și a traseului de legătură prevăzut de la stația superioara a cabinei Kanzel spre Valea Seacă , Cabana Postăvarul și in continuare cu acces la pârtia Lupului și pârtiile noi preconizate spre direcția Râșnov. 

A doua instalație nouă de transport pe cablu este telescaunul propus între Pârtia Stadion și zona stației inferioare a Telescaunului Ruia. Noua instalație va avea o lungime de 1.200 m și o capacitate de 1.600 de persoane pe oră.

Noi pârtii pentru schiorii mai neexperimentați 

În ceea ce privește pârtiile de schi, este prevăzută o legătură de aproximativ 800 m, între Șaua Kanzel de la baza Telecabinei Kanzel și Telegondola Postăvarul Expres, ca o conexiune cu pârtia Lupului. Acest traseu de schi, care va avea o pantă ușoară, cu înclinație de 10 %, parcurge un teren care in unele zone are pante transversale abrupte de până la aproximativ 70 % declivitate. Pista de schi se va executa cu o lățime minimă de 7 m, cu structuri de sprijin (pereți de sprijin din lemn, ranforsați, placări cu piatră) . Terasamentele de stâncă din partea din amonte urmează să fie acoperite cu plase de protecție împotriva căderilor de pietre.

Tot prin documentația care face obiectul acestei licitații ar urma să se studieze posibilitatea unei „bucle” în zona Kanzel. Această legătură ar urma să aibă o înclinație mică, pentru a putea fi folosită de începători. Această buclă ar urma să fie amenajată prin pădure, astfel că va fi nevoie de lucrări de complicate. 

De asemenea, sunt luate în calcul intervenții la Pârtia Lupului, amenajarea unei porțiuni neomologate de pârtie din zona superioară a Telescaunului Ruia, dar și  amplasarea unui nou traseu de legătură din stația inferioară a teleschiului Stadion spre stația inferioară a Telescaunului Lupului. 

Lucrările amintite sunt incluse într-un master plan privind modernizarea și extinderea domeniului schiabil din Poiana Brașov, prezentat public în luna februarie a anului trecut. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.