Podul de la Vlădeni, în reparații în 2022. În perioada șantierului, podul va fi închis

Podul de pe drumul național DN1 de la Vlădeni va intra în reparații anul viitor, decizia fiind luată în urma unei expertize care a arătat că sunt necesare intervenții la structură.

Pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a lansat o licitație cu valoare estimată la 1.000.939 lei, fără TVA (1,119 milioane lei cu TVA inclus).

Ofertele constructorilor sunt așteptate până la data de 13 ianuarie 2022. Câștigătorul licitației va avea de realizat lucrări la elementele de beton și vor face și unele modificări la trotuare. Pe perioada lucrărilor traficul va fi deviat pe o variantă de ocolire, pe drumul județean DJ 112C Codlea – Dumbrăvița – Vlădeni.

Aceste lucrări vin după ce în 1999 podul de la Vlădeni a fost complet reabilitat și consolidat, în acea perioadă circulația fiind, de asemenea, deviată.

Podul de la Vlădeni a fost construit în anul 1971, iar în prezent, în arhivele administratorului nu mai există documentațiile tehnice care au stat la baza construirii podului și nici cele aferente proiectului de consolidare. Podul are o lungime totală de 139,4 m și o lățime de 10 m (inclusiv trotuarele).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.