Muzeul Județean de Istorie Brașov nu a găsit un constructor care să termine lucrările la Clădirea Olimpia. Aici urmează să funcționeze Muzeul Sportului Brașovean

 Lucrările de reabilitare și refuncționalizare a Clădirii Olimpia de sub Tâmpa (preluată încă din anul 2017 de Muzeul Județean de Istorie Brașov) nu vor fi terminate prea repede, proiectul fiind acum în etapa licitației pentru finalizarea lucrărilor. Lucrările au început în anul 2020, însă constructorul stabilit atunci – Deanda Prim Invest SRL – nu a respectat termenul de finalizare, motiv pentru care contractul a fost reziliat anul trecut.

Muzeul Județean de Istorie Brașov a încercat anul trecut să găsească un nou constructor, însă, fără succes. Licitația a fost lansată în 2 decembrie 2021, valoarea estimată a contractului fiind de 2.403.652 lei plus fără TVA. În 20 decembrie 2020 ar fi trebuit să fie deschise ofertele, însă la data respectivă licitația a fost anulată. 

25 ianuarie 2022, următorul termen de depunere a ofertelor 

Licitația a fost reluată, valoarea estimată a contractului fiind aceeași. Pentru această procedură, termenul de depunere a ofertelor este 25 ianuarie. Conform caietului de sarcini, constructorul stabilit în urma acestei proceduri va trebui să termine reabilitarea clădirii, dar și să execute unele lucrări suplimentare, necesare funcționării spațiilor expoziționale (aerisire-ventilare, astfel încât să fie asigurat microclimatul muzeal). 

Planul Muzeului Județean de Istorie: Clădirea Olimpia un „templu al sportului brașovean” 

Pentru înființarea Muzeului Sportului și Turismului Montan, Muzeul Județean de Istorie Brașov a obținut o finanțare nerambursabilă norvegiană, iar multe dintre piese sunt pregătite pentru a fi expuse.  

FOTO&VIDEO. Clădirea Olimpia va deveni „templul sportului brașovean”. Deocamdată, proiectul este în etapa de pregătire a exponatelor

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.