Federația Română de Gimnastică, prezentă la ședința Consiliului Local Brașov, în care se va decide viitorul sălii de sport de la Școala Gimnazială nr. 2

Federația Română de Gimnastică a anunțat că o delegație de 18 persoane (reprezentanți ai federației, antrenori, profesori de sport, cadre universitare) vor participa la ședința de plen a Consiliului Local Brașov din 15 februarie, în care se va decide viitorul sălii de sport a Școlii Gimnaziale nr. 2. 

„«Lăsați-vă copiii să se bucure de sala de gimnastică a școlii pentru că este a lor», este apelul făcut de Nadia înaintea ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Brașov în care se va dezbate Proiectul de hotărâre privind aprobarea scenariului pentru reconversie Sală de sport- Școala Gimnazială nr. 2. Alături de Nadia și alți mari sportivi ai României vor susține demersul celor care își doresc sa facă performanță în orașul de la Poalele Tâmpei”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a federației. 

Federația spune că unii părinți, profesorii de sport și conducerea școlii au blocat proiectul 

Conform reprezentanților federației, „proiectul (sălii de gimnastică, n.r.) este blocat ca urmare a unei petiții semnate de conducerea școlii, profesorii de educație fizică și o parte dintre părinții elevilor care și-au manifestat dezacordul cu privire la dotarea sălii de sport exclusiv pentru gimnastică de performanță și au solicitat modificarea proiectului astfel încât să fie o sală multifuncțională, dotată corespunzător practicării tuturor disciplinelor sportive cuprinse în planul de învățământ”. 

De cealaltă parte, părinții multor elevi de la școala amintită spun că sala de sport trebuie să fie, în principal, pentru orele de sport.  

Soluția de compromis recomandată de experți 

Reamintim că în ședința de plen din 15 februarie, consilierii locali brașoveni urmează să aleagă unul dintre cele trei scenarii propuse de experții contractați de Primăria Brașov: sala doar pentru elevi, sală mixtă sau sală „de compromis” (care, temporar, să poată fi folosită și de elevi, dar și de gimnaști). 

Sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 2 din Brașov, la mâna Consiliului Local. Se discută 3 scenarii

 

Conform informațiilor transmise de Primăria Brașov, experții recomandă sala „de compromis”.  Ședința de plen se va desfășura în 15 februarie, la Sala Patria, începând cu ora 15.00. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.