Compania Fly Lili va începe operarea de pe Aeroportul Brașov-Ghimbav din luna iunie 2024. Operatorul este interesat de trei curse dus-întors pe zi

Compania Fly Lili va începe operarea pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav din luna iunie 2024, au anunțat reprezentanții companiei, în cadrul unei întâlniri pe care au avut-o joi, 25 ianuarie, cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban, directorul general al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, Constantin Albu, preşedintele Consiliului de Administraţiei al Regiei Autonome „AIBG”, Ştefan Daniel Micu, directorul DSNAR Arad, Florin Manta, şi directorul general al firmei de handling Kronaero, Ciprian Oprescu.

Din partea companiei aeriene, la întâlnire au participat Jürgen Andreas Faff, patronul Fly Lili, şi Cătălin Cotruţ, directorul general al companiei

Cu acest prilej, participanţii au stabilit că în cursul lunii februarie reprezentanţii Fly Lili vor anunţa destinaţiile concrete şi frecvenţele zborurilor și totodată s-a analizat posibilitatea ca operatorului să-şi stabilească una din bazele operaţionale pe Aeroportul Braşov. Acest fapt ar permite realizarea unui număr de trei curse dus-întors pe zi, şapte zile din şapte, în intervalul de 16 ore de funcţionare a Aeroportului Braşov. 

„Am avut o întâlnire foarte productivă, în cadrul căreia am stabilit detalii concrete ale colaborării cu Fly Lili, însă este normal ca anunţul oficial privind destinaţiile şi orarul zborurilor să fie comunicat de oficialii companiei, la fel ca şi momentul punerii în vânzare a biletelor. Mulţumim oficialilor Fly Lili pentru interesul manifestat faţă de aeroportul nostru, pentru modul profesionist şi eficient în care au construit planul operaţional pe care îl vor pune în aplicare din această vară şi pentru acest început de bun augur al colaborării noastre”, a declarat directorul general al AIBG Constantin Albu. 

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban, a declarat:

„Am purtat discuții esențiale pentru planificarea eficientă a zborurilor care se regăsesc în cerințele brașovenilor şi pentru a ne asigura că așteptările noastre, ale Consiliului Județean și AIBG, sunt aliniate cu cele ale părților implicate. Am simulat planificarea rutei și a orarului pentru a facilita cele mai bune conexiuni, am măsurat prin intermediul indicatorilor gestionarea traficului de pasageri, ținând cont de respectarea regulilor și procedurilor specifice. Sunt motivat și știu că realizările mărețe nu se pot înfăptui peste noapte, tocmai de aceea încurajez brașovenii să își dea seama că deschiderea acestui aeroport este în sine o reuşită de excepţie. Nu o să renunțăm până nu îl operaționalizăm în totalitate!”. 

Reamintim că și polonezii de la LOT Polish Airlines au reintrat „în cărți” pentru a opera de pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. (Detalii AICI), după extinderea programului la 16 ore.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.