PSD decide azi cine va fi noul ministru al Educaței, după demiterea Ecaterinei Andronescu. În cărți sunt 3 candidați

Social democraţii se reunesc astăzi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a discuta propunerile pentru Educaţie şi Interne şi pentru a stabili ultimele detalii organizatorice ale Congresului PSD de sâmbată. De asemenea, premierul Viorica Dancilă va prezenta stadiul discuţiilor cu cei de la ALDE.

Conform unor surse din PSD, pentru Ministerul Educaţiei sunt în carţi 3 persoane:

, iar pentru Ministerul de Interne se pare ca Viorica Dăncilă îl va propune pe actualul ministru interimar, Mihai Fifor. Două dintre propunerile pentru Ministerul Educației sunt susţinute de organizaţia Bucureşti, organizaţie din care provenea fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Cele două propuneri sunt Ioana Neacşu, inspector general, în cadrul Inspectoratului şcolar al Municipiului Bucureşti şi Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei. De asemenea, este luat în calcul şi Radu Szekely, fost consilier al ministrului Ecaterina Andronescu, fondator al Şcolii Finlandeze din Sibiu şi expert în educaţie la Comisia Europeana

PSD l-ar lua în calcul şi pe Valentin Cuibuş, inspector şcolar în judeţul Cluj, însă este posibil ca acesta să refuze propunerea, conform digi24.ro.

PSD a avut mari probleme în a găsi un ministru la Educaţie, Viorica Dancilă lovindu-se de mai multe refuzuri. De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care Ecaterina Andronescu nu a fost remaniată odată cu Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan. Andronescu a fost dată afară abia după comentariul nefericit legat de cazul Caracal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.