Grevă ilegală fără urmări, la RAT. Conducerea a renunţat la despăgubirile cerute greviştilor

Judecătorii Tribunalului Braşov au decis că greva declanşată vineri,7 iunie, de angajaţii RAT Braşov este ilegală. În ciuda deciziei instanţei, conducerea RAT a renunţat la despăgubirile pe care iniţial  le-a cerut din partea responsabililor cu declanşarea grevei.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Braşov, judecătorul Alina Mioc, „instanţa a constatat nelegalitatea grevei salariaţilor, începută în 7 iunie şi a dispus încetarea acesteia, pentru că este posibil ca atunci când s-a reluat activitatea, să nu fi fost semnat semnat nici un document care să ateste acest lucru”. Astfel, cel puţin la nivel teoretic, angajaţii RAT au rămas în grevă şi acum, pentru că nu au semnat niciun document privind reluarea activităţii.

Pe de altă parte, deşi iniţial a cerut daune pentru greva spondană declanşată pe 7 iunie de angajaţi, conducerea Regiei a renunţat, deşi instanţa a constatat ilegalitatea protestului.  „Instanţa a luat act de renunţarea reclamantei, adică RAT Braşov, la plata despăgubirilor”, mai declarat judecătorul Alina Mioc. Decizia poate fi atacată la Curtea de apel în termen de 10 zile de la primirea comunicării. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.