Noii aleși locali brașoveni  au apelat la soluția clasică pentru deblocarea „crizei apei calde”: au constituit o comisie specială

????????????????????????????????????

După ce vechii aleși locali brașoveni au fugit care pe unde a putut când se punea problema votului pentru hotărârile de CL ce vizau sistemul de termoficare, cei noi au preluat problema. Zilele acestea au mers la sediul Tetkron, pentru a vedea despre ce este vorba. Începutul este promițător: noii aleși au considerat că este nevoie de o comisie specială care să analizeze problema și să găsească o soluție, mai precis să vadă dacă este mai bine să ducă mai departe planul prin care Tetkron urmează să fie doar producător de agent termic, iar de transport și distribuție să se ocupe un serviciu public subordonat Consiliului Local. Anunțul a fost făcut astăzi de Costel Mihai, viceprimarul care se ocupă de sistemul de termoficare.

„Din această comisie fac parte toți consilierii locali (toți sunt și membri ai Adunării Generale a Asociaților Tetkron – n.red). Toți colegii din forul deliberativ local trebuie să își asume o decizie privind sistemul centralizat de termoficare. Săptămâna viitoare va veni la Brașov președintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, (instituție care emite licențele de funcționare  pentru operatorii care își desfășoară activitatea în acest domeniu – n.red),  iar împreună vom stabili pașii pe care trebuie să îi parcurgem în perioada următoare pentru ca sistemul centralizat de termoficare să fie repus în funcțiune”,  a declarat Costel Mihai.

Viceprimarul nu știe însă când se va relua furnizarea de agent termic.

Dușuri reci pentru brașovenii din 10.700 de apartamente

Reamintim că din 7 aprilie, aproximativ 10.700 de apartamente din Brașov au rămas fără apă caldă, ca urmare a întreruperii alimentării cu gaze naturale a producătorului de agent termic Bepco, de la care Tetkron cumpăra energie termică. Atunci, Tetkron SRL avea de plătit o datorie de aproximativ 14 milioane de lei către Bepco. De asemenea, Tetkron SRL nu a primit la sfârșitul anului trecut licența de funcționare, astfel că la începutul lunii aprilie a acestui an nu a mai putut asigura serviciile de producție a agentului termic (în centralele de cvartal), transport și distribuție.

Pentru a rezolva această problemă, pe ordinea de zi a mai multor ședințe de plen ale Consiliului Local s-au regăsit puncte referitoare la Tetkron, dar acestea, fie au fost retrase, fie nu au fost aprobate de aleși, care, de multe ori s-au abținut.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.