Bibliotecarii pedalează pentru a susține rolul bibliotecii în comunitate

Mai mulți bibliotecari şi susţinători din judeţele Satu Mare, Covasna, Brăila, din Bucureşti şi din Republica Moldova vor parcurge 350 de kilometri pe bicicletă, prin județele Brașov și Sibiu, la prima ediție a CicloBiblio, pentru a atrage atenția asupra rolului bibliotecilor în comunitate. 

Startul a fost dat luni, 28 august, la ora 10.00, din fața Bibliotecții Județene din Brașov, iar linia de finiș va fi în Sibiu, pe 1 septembrie. Traseul parcurs de bibliotecari pe bicicletă include mai multe biserici fortificate din Brașov și Sibiu și poate fi urmărit pe rețelele de socializare.

„Timp de cinci zile pe traseul Brașov – Sibiu în cadrul #CicloBiblio2017 vom pedala împreună, roată la roată, pentru a aduce în atenția publicului importanța lecturii și a bibliotecilor în dezvoltarea sănătoasă a fiecăruia dintre noi și a comunităților noastre. Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”, spun organizatorii, care așteaptă pe parcurs să li se alăture cât mai multe persoane pe bicicletă.

Cei care vor să participe la prima ediție a CicloBiblio trebuie să plătească o taxă de 500 de lei, care va acoperi pachetul de start și cheltuielile de cazare (în condiții de cămin școlar) și masă (mic dejun și prânz).

Achitarea taxei se poate face prin virament bancar în contul RO02RNCB0090000508350001(LEI) sau RO88RNCB0090000508350005 (EURO), cod de identificare(CIF) 10211897, deschise la Banca Comercială Română, Bucureşti, sucursala Lipscani, pe numele Asociaţia Bibliotecarilor din România. La descriere trebuie menționat CICLOBIBLIO si numele participantului.

Evenimentul este inițiat și organizat de un grup de bibliotecari din România, echipa CICLOBIBLIO, cu sprijinul asociațiilor profesionale: ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) și ABR (Asociația Bibliotecarilor din România).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.