Un nou Drapel Național pe Tâmpa. Cel vechi aproape că nu se mai vedea

Jandarmii montani au înlocuit, duminică, Drapelul Național amplasat pe catargul din vârful muntelui Tâmpa. Vechiul drapel era deteriorat de intemperii, după cum  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Brașov, Ciprian Aldea.  Operațiunea a fost realizată în parteneriat cu Agenția Metropolitană Brașov. De altfel, potrivit rangerului Agenției Metropolitane Brașov, Viorel Mihai, înlocuirea drapelului se face de 4-5 ori pe an, pentru că acesta nu rezistă foarte mult timp vânturilor destul de puternice care care bat pe vârf.

Noul drapel are dimensiunea de 7.5 m X 5 m, iar arborarea lui nu a fost o operațiune tocmai simplă.

„Vechiul steag a început să se rupă, dar era și înfășurat în jurul catargului, astfel că era nevoie de înlocuirea lui. De altfel, și în timpul operațiunii de duminică, jandarmilor nu le-a fost foarte simplu să își îndeplinească misiunea, și, pentru a evita orice riscu, jandarmii au fost asigurați”, a precizat Viorel Mihai.

„Jandarmii montani împreună cu reprezentantul Agenției Metropolitane Brașov, care este custodele muntelui, au înlocuit simbolul național pentru a putea fi vizibil de către brașoveni, dar și de către turiștii prezenți în zona Brașovului. Noul Drapel Național arborat are o lungime de 7,5 metri și o lățime de 5 metri, înlocuindu-l pe cel vechi, care a fost deteriorat de vreme și vântul puternic de pe munte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brașov, Ciprian Aldea.

Muntele Tâmpa face parte din Masivul Postăvarul, are o înălțime de 960 de metri față de nivelul mării, situându-se cu circa 400 de metri deasupra Brașovului. Tâmpa sau „muntele din mijlocul orașului” este o arie protejată care se întinde pe o suprafață de 190 de ha, adăpostind peste 400 de plante superioare, peste 900 de specii de fluturi, peste 100 specii de păsări, dar și carnivore mari, aflându-se în fondul forestier proprietate publică al municipiului Brașov. Situl Natura 2000 este gestionat de Agenția Metropolitană Brașov, în calitate de custode.

De pe platoul din vârful muntelui, privitorul are o panoramă extraordinară a orașului și o priveliște unică a Țării Bârsei în zilele senine. La câțiva sute de metri de restaurantul aflat pe vârful muntelui, la care se ajunge cu telecabina, s-au montat în anul 2004 litere imense, luminate noaptea, ce formează numele orașului Brașov.

 

Între restaurant și aceste litere este un catarg de peste 10 metri pe care flutură Drapelul Național. Acesta este schimbat ori de câte ori este deteriorat de intemperii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.