Multe noutăți în „Brașov – oraş din poveste”. În Piața Sfântul Ioan se va putea patina

Ca în fiecare an, în 6 decembrie, Braşovul va intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă, odată cu începerea programului „Braşov – oraş din poveste”, care se va desfăşura până în data de 14 ianuarie 2018. 

Anul acesta, Primăria Braşov a anunţat că vor fi mai multe ornamente luminoase colorate, tavan luminos extins, patinoar în Piața Sfântul Ioan și o trupă din Europa care va cânta în Piaţa Sfatului, la aprinderea iluminatului festiv. 

Tavane luminoase pe mai multe străzi din centrul istoric 

„Pe lângă tavanele de pe Strada Republicii, anul acesta vom avea tavan luminos și pe străzile Michael Weiss, inclusiv tronsonul dintre str. Republicii și str. Postăvarului, un altul va porni din Piața Sfatului în gangul spre Piața Enescu și în continuare pe strada Valentin Wagner până pe strada Sfântul Ioan Ioan. Boltă luminoasă va fi şi pe str. Apollonia Hirscher, de la Piața Sfatului până la strada Poarta Șchei”, a anunţat administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz.

În total, tavanele luminoase vor acoperi o suprafață de aproximativ 20.000 mp. 

În Piața Sfântul Ioan vor fi montate ornamente luminoase pe stâlpi, iar în toată zona Centrului istoric, iluminatul decorativ va fi mai variat și mai colorat decât în ultimii ani. Vor fi în total 134 de figurine luminoase decorative. Motivul principal al decorațiunilor va fi turta dulce, însă acestea vor fi și în formă de stea, Moș Crăciun, globuri sau steluță.

Bugetul alocat de Primăria Brașov iluminatului de Crăciun este de 200.000 de euro. 

Trei brazi de Crăciun în Braşov 

Bradul din Piața Sfatului va fi acoperit de kilometri de beteală și ghirlande luminoase, și va proveni tot din pădurile administrate de Regia Locală a Pădurilor Kronstadt, care va aduce şi pomii de Crăciun ce urmează a fi împodobiţi în Piața Unirii și Piața Sf Ioan. Un al patrulea brad va fi împodobit în Poiana Brașov, în zona Centrului de Agrement, cu ajutorul Asociației pentru Dezvoltarea Turismului Poiana Brașov, care se va ocupa și de evenimentele festive din Poiană. Pentru împodobire va fi folosit un arbore existent în vecinătatea centrului. 

Patinoar în aer liber în Piaţa Sfantul Ioan 

În Piața Sfântul Ioan va fi amplasat și un patinoar în aer liber, care va funcționa pe toată perioada vacanței copiilor, și va fi organizat „Atelierul lui Moș Crăciun“. „Copiii vor avea acces gratuit la acest patinoar. În această piațetă vor fi organizate și ateliere pentru copii, va fi ceai, vor fi dulciuri și turtă dulce”, a mai spus Gantz.  Un al doilea patinoar va fi amenajat în Poiana Brașov. În ambele locații vor exista și centre de închiriere a patinelor. 

700.000 lei pentru programele artistice 

În 6 decembrie, la ora 17.30, la fel ca în ultimii ani, va începe feastivitatea de aprindere a iluminatului ornamental. Municipalitatea se află încă în procedură de licitație pentru alegerea organizatorului evenimentului, însă cu siguranță vor concerta o trupă românească și una din Europa, cel mai probabil din Marea Britanie, potrivit administratorului public al municipiului. 
Programul „de scenă“ din Piața Sfatului va continua cu un concert de fanfară pe 14 decembrie, un concert coral pe 15 decembrie, un spectacol de muzică populară pe 16 decembrie, unul de muzică ușoară pe 17 decembrie și cu programul de revelion, din care nu va lipsi focul de artificii.
 Alocarea bugetară pentru susținerea evenimentelor este de aproximativ 700.000 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.