Primăriile Șinca Noua și Râșnov, sancționate de Garda de Mediu pentru deșeuri depozitate aiurea

Foto: USR Brașov

După ce au descoperit probleme în ceea ce privește depozitarea deșeurilor la Codlea, Vulcan – Colonia 1 Mai, Săcele și Dumbrăvița, USR Braşov a mai luat la mână câteva primării din județul Brașov, în cadrul campaniei „Harta deșeurilor”. 

„Cu ajutorul localnicilor, am reușit să identificăm și să curățăm alte 4 zone poluate masiv, aflate în localitățile Râșnov, Șinca Nouă, Cața și Cristian. Simultan cu impunerea măsurilor de curățare a gunoiului, Garda de Mediu a dispus măsuri de prevenție, precum și amenzi pentru Primăriile Râșnov și Șinca Nouă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de USR  Brașov.

Conform aceluiași document, alte 3 localități se află acum sub controlul Gărzii de Mediu, pentru poluare raportată de către locuitori: Brașov, Șercaia și Colonia Bod.

„Este îngrijorător să descoperim uriașe depozite ilegale de deșeuri, cu ocazia acestui proiect de implicare civică. În cele mai multe situații, depozitele sunt vechi de ani de zile și cunoscute Primăriilor și reprezentanților Poliției locale, care le-au tolerat prezența. În același timp, apreciem reacția rapidă a Gărzii de Mediu, care a luat imediat măsuri și a aplicat amenzi în teritoriu. Vom demara procedurile pentru organizarea unei dezbateri cu reprezentanții instituției, pentru a căuta cele mai eficiente soluții de prevenire a depozitărilor ilegale de deșeuri. Acest blocaj al funcționării corecte a instituțiilor locale publice și de control trebuie să înceteze și vrem ca USR să devină garantul corectitudinii acestora, spre binele locuitorilor și al mediului”, a declarat Ovidiu Paraschivescu, coordonatorul proiectului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.