Primăria Brașov a scos la licitație serviciul de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public. Tarifele de ridicare pleacă de la 300 de lei

Primăria Brașov a publicat anunțul de concesionare pentru delegarea gestiunii prin concesionarea activităţilor de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar în oraș. Contractul va avea o valabilitate de 5 ani, valoarea estimată fiind de 11.344.537  lei, fără TVA, însă plata se va face în funcție de numărul de mașini ridicate. 

Conform anunțului postat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, ofertele pot fi depuse până la data de 2 martie, iar viceprimarul Brașovului Barabas Laszlo a declarată că speră să se finalizeze cât mai repede această procedură, iar activitatea să înceapă în cel mai scurt timp, „ca să nu ne mai confruntăm cu situaţii în care unii confundă intersecţiile sau trecerile de pietoni cu parcările . Odată cu semnarea contractului, cei care vor parca în alte locuri decât cele special amenajate vor trebui să scoată din buzunar minim 500 de lei. Mai ales că un criteriu în alegerea câştigătorului este timpul de intervenţie. În acest fel, sper ca, în foarte scurt timp, şoferii să respecte aceste reguli, dar în primul rând să îi respecte pe ceilalţi şoferi şi pe pietoni”.  

Ofertele eligibile depuse de firmele interesate să ridice mașinile vor fi evaluate în funcție de două criterii,  preţul ofertei (80 de puncte) și timpul de intervenţie  (20 de puncte). Preţul ofertei reprezintă 80% din criteriul de evaluare. S-a ales ca şi criteriu de evaluare redevenţa, deoarece cu cât redevenţa este mai mare, cu atât veniturile realizate de Municipalitate sunt mai mari. Timpul de intervenţie maxim este de 30 de minute, punctajul creşte în funcţie de reducerea timpului. S-a ales punctarea timpului, deoarece cu cât timpul de intervenţie este mai mic, cu atât se reduce disconfortul pricinuit de parcarea neregulamentara a autovehiculului ce urmează a fi ridicat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Brașov. 

Conform prevederilor H.C.L. nr. 479/2017, art. 4, tarifele aprobate sunt următoarele:

Tariful de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

– cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone: 300 de lei;

– cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone: 370 de lei;

Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:

– cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone: 150 de lei;

– cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone: 200 de lei;

Tarif zilnic depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă: 50 de lei;

Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând de la data şi ora depozitării, nefracţionat.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.