Remus Borza, deputat de Brașov: „9.000 lei e o indemnizaţie decentă. Vreţi să venim în cioareci? Un demnitar prost plătit este vulnerabil la prostie şi la corupţie“

Deputatul de  Brașov Remus Borza a oferit miercuri, de la Tribuna Parlamentului, declarația zilei, afirmând că indemnizaţia de 9.000 de lei pe care parlamentarii o primesc este „decentă”, pentru că nu ei nu pot veni „desculţi” la serviciu sau „în cioareci“ şi că „un demnitar prost plătit este vulnerabil la prostie şi la corupţie”.

„Şi alaltăieri, când am discutat pe moţiunea simplă pe muncă am vorbit despre ipocrizia şi populismul unor colegi. Ce ipocrizie e mai mare decât să votezi împotriva propriilor indemnizaţii şi să te calci pe picioare la casierie ca să le încasezi? Nu am văzut niciun semnatar din cei 52 pe moţiunea simplă că s-au legat cu lanţuri ca o formă de protest împotriva acestor indemnizaţii sau că au refuzat să le încaseze, după cum nici la USR nu am văzut niciun coleg care să dea o declaraţie la casierie prin Secretariatul general, că refuză încasarea indemnizaţiei”, a declarat deputatul neafiliat Remus Borza, critic\nd discursul opoziţiei cu privire la majorarea indemnizaţiilor pe care le primesc parlamentarii.

Remus Borza a susţint că „un demnitar prost plătit este vulnerabil la prostie şi la corupţie” şi le-a cerut colegilor săi „să pună la adăpost demnitarii acestei ţări de astfel de tentaţii”.

„Dragii mei, până la urmă indemnizaţia este un drept constituţional pe care ca orice demnitar avem dreptul să o încasăm. Ce pretenţii aveţi? Să venim desculţi, să venim în cioareci, în opinci, în blugi? (…) Este o indemnizaţie decentă 9.000 de lei. Nu spun că e mică, nu spun că e mare. (…) un demnitar prost plătit este vulnerabil la prostie şi la corupţie. Haideţi să punem la adăpost demnitarii tării de astfel de tentaţii! (…)”, a spus Borza, citat de Mediafax.

 

Remus Borza reprezintă județul Brașov în Camera Deputaților, după ce în 2016 a fost ales pe listele ALDE. Între timp însă, el a rămas fără sprijin politic, iar acum este independent. Ultima sa vizita la Brașov, pentru o temă de ingeres local a fost la sfârșitul anului trecut, pentru o discuție despre proiectul Aeroportului Brașov. 

2 Comentarii

  1. Între timp s-au făcut 10 mii net, plus alte 10 mii tot net pentru cabinet. La banii ăștia te-ai aștepta măcar la decență. Colegul USR de Brașov își donează surplusul, un costum bun e o mie-poate două dar în 5 costume poți termina o legislatură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.