Indemnizații cu 8% mai mari pentru parlamentari

Idemnizațiile brute ale deputaților au fost majorate de la 1 ianuarie, grație creșterii salariului minim pe economie de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, în funcție de care se calculează aceste indemnizații. Coroborată cu Legea salarizării unitare și cu transferul contributților la angajator, creșterea indemnizațiilor a dus la o majorare de circa 8% a veniturilor parlamentarilor de la 1 decembrie, în timp ce creșterea medie pentru restul bugetarilor este de 3%.

Ca urmare a acestei majorări, un parlamentar ajunge la o indemnizație de 9.993 lei net, cu circa 840 de lei mai mult decât în luna decembrie, potrivit Hotnews.ro.

Informația, anunțată initial de Digi 24, a fost confirmată, într-o intervenție telefonica, de deputatul Daniel Fenechiu (PNL), care a precizat însă că nu i se corect ca salariile deputatilor să fie majorate în timp ce o serie de bugetari pierd bani în urma modificărilor legislative.

Daniel Fenechiu a declarat ca i s-a majorat venitul „cu câteva sute de lei”, vorbind despre o indemnizație mai mare cu 500 de lei.

Iata câteva exemple de majorari oferite de Digi24: 

  • Indemnizație brută deputat luna decembrie: 13.050 lei
  • Indemnizație brută deputat ianuarie: 17.100 lei
  • Indemnizație netă deputat decembrie: 9.153 lei
  • Indemnizație netă deputat ianuarie: 9.993 lei

Întrebat luni dacă i s-a marit salariul, Liviu Dragnea a răspuns că nu și-a verificat cardul. La insistențele ziariștilor, Dragnea a spus ca, din câte a vorbit cu secretarul general al Camerei, „din toți cei care primesc salarii se pare că la 3% nu sunt creșteri, sunt foarte mici scăderi” iar „la 97% sunt creșteri”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.