FOTO. Atenție, se circulă „la alb” în cartierele Brașovului

Foto: Robert Elekes

Ninsoarea abundentă din această noapte a scos în stradă utilajele de deszăpezire.

UPDATE. 10.00 – De la ora 10.30 va fi introdusă o restricție de tonaj pe DN1A, pentru mașinile mai grele de 7,5 tone. Restricția va fi valabilă până la ora 14.00, vehiculele de mare tonaj urmând să fie oprite, ca măsură de siguranță, pentru a evita blocajele și accidentele pe DN1. 

Potrivit Primăriei Brașov, până acum „s-a acționat toată noaptea pe străzile principale și străzile pe care circula mijloacele de transport în comun. În acest moment, din cauza ninsorii abundente și viscolului, se acționează doar pe străzile principale cu 35 de utilaje. Odată ce vremea va permite, se va intra și în interiorul cartierelor”. 

De asemenea, iarna dă bătăi de cap și administratorii drumurilor naționale. Astfel, potrivit reprezentanților DRDP Brașov, pe drumurile naționale din județ se circulă în condiții de iarnă, iar în cursul nopții s-a intervenit cu 42 de utilaje. În cursul nopții  s-au  împrăștiat 350 de tone de material antiderapant. 

Reprezentanții DRDP spun că numai pe DN 1 Brașov – lim. județ Brașova, s-a intervenit cu 5 utilaje, iar pe DN 73A spre Râșnov, cu încă două, împrăștiindu-se peste noaste 150 de tone de material antiderapant. 
Potrivit purtătorului de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes, în stocuri mai sunt în jur de 750 de tone de antiderapant.

Deszapezire

ATENȚIE! Se circulă în condiții de iarna pe toate drumurile naționale din centrul tării. Drumarii reușesc prin eforturi uriașe să țină deschise toate șoselele în ciuda ninsorii abundente și a viscolului puternic. A fost impusa totuși o restricție de circulație pentru autovehiculele de peste 7,5 tone pe DN13A, în județul Harghita între Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc.Drumarii din județele Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita și Covasna au acționat în această noapte cu 137 de utilaje și au împrăștiat peste 900 de tone de material antiderapant.Facem în continuare apel la participanții la trafic să se informeze, înainte de a pleca la drum, în legătură cu situația din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă autovehiculele echipate de iarnă, să circule prudent și să respecte eventualele restricții impuse pe anumite sectoare de drum.

Posted by Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov on 22 Martie 2018

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.