Noutăți în conducerea IȘJ Brașov. Proaspătul inspector general adjunct a avut probleme de incompatibilitate

Inspectoratul Școlar Județean Brașov are un nou inspector școlar general adjunct, în persoana Olgăi Michaela Judele, fost consilier local la Făgăraș și fost director al DGASPC în 2010. 

Judele a fost numită în funcție printr-un ordin al Ministerului Educației, începând cu data de 1 martie, și va ocupa postul cu titlu interimar, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de finalul anului școlar în curs.

Pe perioada cât va fi inspector școlar general adjunct, Judele va avea rezervată catedra la care este titlulară, la o unitatea de învățământ din Făgăraș, acolo unde este și director. De altfel, și deținătorul funcției de inspector școlar general, Ion Negrilă, vine tot din Făgăraș, fiind și consilier local din partea PSD. 

Michaela Olga Judele a mai fost inspectorul școlar general, în urmă cu zece ani, în 2008, iar ulterior a ocupat și funcția de director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, în 2010. În perioada 2008 – 2012, ea a fost consilier local al municipiului Făgăraș, din partea PNL.

ANI a constatat că Judele a fost 6 luni în incompatibilitate, în 2010

Olga Michaela Judele vine după o perioadă în care nu a mai exercitat nicio funcție publică de rang înalt. În 2011, adjuncta IȘJ Brașov a fost declarată incompatibilă de către Agenția Națională de Integritate.

În 2011, la sesizarea Agenției Naționale a Funcționarilor Publice (ANFP), ANI a constatat că Judele, care în 2008 a fost alesă consilier local la Făgăraș, a câștigat concursul pentru funcția publică de execuție de consilier I în cadrul Direcției Investiții, Urbanism și Amenajarea Teritoriului – Serviciul Achiziții Publice din subordinea Consiliului Județean Brașov – condus atunci de superiorul său pe linie de partid, Aristotel Căncescu (PNL).  Fiind consilier local la Făgăraș, Olga Michaela Judele și-a început lucrul în paralel și la Consiliul Județean, din data de 15 martie 2010. Exact din aceeași zi, din postul de consilier la Serviciul de Achiziții Publice al CJ Brașov, Judele a fost detașată, în interes de serviciu, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov (DGASPC), în funcția de director general, unde a rămas până în septembrie 2010, când ANFP a sesizat Agenția Națională de Integritate.

În conformitate cu prevederile art. 94, alin (1) din Legea 161&2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sacționarea corupției „calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică“.

În 2016, Olga Michaela Judele a revenit și în prim-planul politicii, însă în ALDE, figurând pe locul 4 pe lista de candidați pentru Consiliul Local Făgăraș.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.