Sondaj al Băncii Mondiale: O treime dintre români ar fi tentați să se mute la Brașov

În cadrul contractului de asistență cu Primăria, Banca Mondială a realizat recent un studiu privind sociologic ce a vizat municipiul Brașov, câteva dintre rezultate fiind prezentate ieri, în timpul conferinței „Smart Turism in a Smart Destination”. 

„Cercetarea a fost realizată pe un eșantion reprezentativ la nivel național, de 1.200 de persoane”, a explicat reprezentantul Băncii Mondiale, Marius Cristea.

Acesta a precizat că una întrebări a vizat mobilitatea. „O treime dintre respondenți au declarat că s-ar muta la Brașov. Dacă este să extrapolăm la nivelul populației totale a României, rezultă că în jur de 6 milioane de români ar dori să se stabilească la Brașov. În ceea ce privește județele din care ar vrea să vină oameni la Brașov, Hunedoara este pe primul loc. Interesați de români sunt și românii din zona București, Ialomița, dar și cei din Moldova”, a afirmat Cristea.

„Pentru turismul de plăcere, Brașovul este principala destinație”

Prin studiul turistic a fost analizat și potențialul turistic al Brașovului, una dintre întrebări fiind: „În ultimii cinci ani ați vizitat Brașovul sau Poiana Brașov?”

„Peste 50% dintre respondenți au răspuns «Da». Având în vedere este vorba de un eșantion reprezentativ, rezultă că în ultimii cinci ani, în județul Brașov au ajuns 10 milioane de turiști români. Un studiu similar a fost realizat și pentru Constanța și, comparativ, Brașovul se clasează mult mai bine. Pentru turismul de plăcere, Brașovul este principala destinație. Tinerii și cei cu venituri ridicate sunt mai de Brașov”, a precizat Cristea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.