FOTO. Încă o seară cu proteste pentru justiție, la Brașov

Câteva sute de cetățeni s-au adunat în fața Prefecturii Brașov duminică seara, pentru a cincea zi consecutiv, pentru a protesta împotriva legilor de modificare a codurilor penale.

După aprecierile jandarmilor, la ora 19.30 numărul celor adunați în fața Prefecturii depășea 500. Organizatorii manifestării au anunțat că intenționează să plece în marș pe străzile orașului, traseul lor fiind Bulevardul Eroilor – str. Castanilor – str 13 decembrie – str. Codrii Cosminului, cu întoarcere spre Centru. Manifestări similare au loc la această oră și în București, Cluj sau Sibiu.

Știre în curs de actualizare

Ora 19.30 – grupul protestatarilor a pornit pe Bd. Eroilor, spre Patria. Oamenii manifestează pașnic, purtând cu ei același tricolor imens, care a putut fi văzut și în zilele precedente la protestele de la Brașov. Se strigă, printre altele „Nu vrem să fim conduși de hoți“, „Justiție, nu corupție“, „DNA, să vină să vă ia“.

Ora 19.45 – grupul se deplasează pe bulevardul Eroilor, spre strada Castanilor, și ia proporții. Potrivit jandarmilor, numărul celor care manifesteaza pe străzile Brașovului a ajuns la 1500, la ora 19.45. 
La intersecția Castanilor cu 13 Decembrie, în fața restaurantului „Ceasu’ Rău“, grupul strigă „Ceasu’ rău, Dragnea la bulău“ și „Jos Dragnea jos, ești un ticălos“.

Ora 20.14 – Traseul s-a schimbat față de cel anunțat inițial. Protestatarii au intrat pe Bulevardul Griviței și încearcă să atragă cât mai mulți oameni, strigând: „Veniți cu noi, vă fură și pe voi“, „Și după perdea vă fură Dragnea“ și „Nu se mai poate, vrem anticipate“ . Pe bulevardul Griviței, jandarmii estimează că sunt deja 2000 de oameni care mărșăluiesc. 

În această zonă, mulți localnici au ieșit la geamuri, pentru a vedea protestul. Și la geamuri, dar și pe trotuar, au fost și cetățeni pro, dar și contra acestei manifestări. De exemplu, în zona universității, un cetățean de vârsta a treia a strigat către coloană „Da’ mai mergeți să munciți!“, răspunsul venind tot de la oameni de vârsta a treia, care deschideau coloana de protestatari.

Organizatorii protestului spun că se vor îndrepta spre str. Independenței, spre Tractorul.

Ora 22.00 – din Tractorul, protestatarii revin spre Centru, pe 13 Decembrie. La această oră, grupul, pe care jandarmii îl estimează la aproximativ 2500 de persoane, a trecut de Aula Universității și se îndreaptă spre Prefectură. Oamenii au ridicat în aer lanternele aprinse ale telefoanelor mobile.

Ora 22.30 – Protestatarii au revenit in fata Prefecturii, unde aucântat imnul României și au aprins, în grup, lanternele telefoanelor mobile. 
În fața Prefecturii, organizatorii manifestației le cer participanților să fie atenți la ceea ce se întâmplă la București, în Guvern și în Parlament, pentru avedea ce se întâmplă în continuare cu legile justiției. De asemenea, organizatorii îi îndeamnă pe cetățeni să își facă cunoscute nemulțumirile și să protesteze, fiecare în felul lui, dacă simte nevoia.

Protestul se închide încet, încet, în timp ce oamenii strigă „Jandarmeria, jos pălăria“.  Jandarmii estimează că în momentul de vârf, pe străzi au fost peste 3000 de oameni care au manifestat. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.