Grupare de tranficanți de droguri pe axa Brașov – Covasna – București, destructurată de DIICOT Brașov. Polițiștii au confiscat ecstasy și cannabis

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Brașov, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri de risc și de mare risc. Polițiștii au efectuat percheziții în județele Brașov, Covasna și în București, de unde au ridicat 100 de comprimate de ecstasy, aproximativ 250 de grame de cannabis și 8.000 de lei. 17 persoane au fost reținute. Dintre acestea, 5 au fost arestate.

La data de 15 iunie polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au efectuat 40 de percheziții, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializată în traficul de droguri de risc și de mare risc. Perchezițiile au fost efectuate la locuințe din județele Brașov, Covasna și din București.

În urma perchezițiilor, 32 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – S.T. Brașov în vederea audierii, iar împotriva a 17 persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore. Ulterior, la  data de 16 iunie, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru 5 dintre persoanele reținute, iar în cazul altor 6 persoane s-a dispus măsura controlului judiciar. De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 100 de comprimate de ecstasy, aproximativ 250 de grame de cannabis și 8.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, începând din luna decembrie 2017, un grup de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 44 de ani, ar fi acționat pe raza municipiului Brașov, dar și a localităților învecinate pentru a atrage alți tineri, cunoscuți drept consumatori de droguri, în activități de trafic de droguri. Drogurile de risc precum cannabis, hașiș, ketamină și drogurile de mare risc precum cocaină, ecstasy, amfetamină ar fi fost distribuite de persoanele în cauză în mai multe locații. Ulterior,  membrii grupării și-ar fi extins aria de acțiune către diferite evenimente, precum festivaluri de muzică din Sinaia, Brașov și București.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.