Braşovul, propus ca gazdă pentru Campionatul Mondial de 50 de kilometri, în 2019

Federaţia Română de Atletism propune Braşovul va gazdă a Campionatului Mondial de alergare pe 50 de kilometri, în 2019. Aflat la Braşov, alături de un specialist al IAAF, pentru omologarea traseului Crosului 15 Noiembrie, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, a declarat că în 2019, România are şansa de a găzdui competiţia de alergare pe 50 de kilometri, iar Braşovul s-ar preta la un astfel de eveniment.
 
„Rolul Federaţiei este, printre altele, de a aduce competiţii din străinătate şi de a face lobby pentru activitatea sportivă din România. În acest moment, suntem în poziţia în care în 2019 să luăm organizarea Campionatului Mondial de alergare pe 50 de kilometri – cea mai scurtă  distanţă de «ultra». Iar propunerea mea ar fi ca această competiţie să se desfăşoare la Braşov, poate în parte, chiar pe traseul omologat acum pentru Crosul «15 Noiembrie». Este o propunere pe care sper să avem ocazia să o discutăm cu autorităţile locale“, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea.
 
România a găzduit şi în acest an, o competiţie internaţională de ultramaraton. În mai, la Timişoara a avut loc cea de a 22-a ediţie a Campionatului European de Ultramarathon 24 de ore. Numele de ultramaraton este dat oricărei curse care acoperă o distanţă mai lungă decât cea clasică de maraton de 42,195 kilometri. Organizaţia care guvernează la nivel internaţional întrecerile oficiale de ultramaraton este IAU (Asociaţia Internaţională de Ultraatletism), asociaţie afiliată la IAAF (International Association of Athletics Federations). Competiţiile consacrate ale IAU sunt Campionatul Mondial de 100 km (sub patronajul IAAF care omologhează şi recordul mondial), Campionatele Continentale de 100 km, Campionatul Mondial de 24H, Campionatele Continentale de 24H, Campionatul Mondial de 50 km şi Campionatul Mondial de Trail. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.