Licitația pentru salubrizarea și deszăpezirea străzilor din Brașov, reluată după ce a fost suspendată câteva luni

Primăria Brașov a reluat joi procedura de atribuire serviciilor de salubrizare şi deszăpezire a căilor publice din oraș,   suspendată în luna februarie a acestui an, din cauza unor contestații.  

Obiectul acestei proceduri este de a încheia un acord-cadru, pentru o perioadă de 4 ani, pentru asigurarea serviciilor de salubrizare şi deszăpezire, respectiv: servicii de măturat, spălat, stropit, întreţinere a căilor publice şi cosit, greblat şi întreţinerea curăţeniei în zonele verzi, precum şi combaterea înzăpezirii, combaterea poleiului, activităţi de deszăpezire, de îndepărtare a zăpezii, de prevenire a înzăpezirii şi de prevenire a producerii poleiului. Acordul-cadru se va încheia cu maxim 4 operatori economici.

,,Termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru data de 1 august. Procedura de licitaţie a fost suspendată la sfârşitul lunii februarie, în urma contestaţiilor. Consiliul Național a emis decizii favorabile municipalității.   Curtea de Apel Brașov au respins toate contestaţiile cu excepţia unei prevederi care dădea dreptul Primăriei Braşov să recupereze din sumele plătite, fără intervenţia instanţei de judecată. Am modificat această prevedere în caietul de sarcini, în sensul în care doar instanţa de judecată va putea decide asupra disputelor dintre cele două părţi. Sper să finalizăm cât mai repede această procedură şi, dacă este posibil, curăţenia de toamnă să o facem în baza noilor contracte“, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

Conform documentației aferente licitației, Serviciile de salubrizare şi deszăpezire pe domeniul public vor fi contractate la pachet. Valoarea totală estimată a contractului este cuprinsă între 44,047 milioane lei şi 176,191 milioane lei, fără TVA, iar criteriul de atribuire va fi prețul cel mai scăzut.  

Contractul este împărţit pe două loturi, care corespund cu două sectoare din oraş. Primul lot cuprinde cartierele Noua, Astra, Scriitorilor, Răcădău, Centru, Şchei şi Poiana Braşov, iar cel de-al doilea, cartierele Timiş-Triaj, Craiter, Gării, Tractorul, Bartolomeu, Stupini, Braşovul Vechi, Florilor.

Delimitarea celor două sectoare va fi făcută de străzile Zizinului, Toamnei, Mihail Kogălniceanu, Iuliu Maniu, Nicolae Iorga, Lungă, Şirul Livezii. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.