Taberele școlare de la Dâmbu Morii și Timișu de Sus nu pot fi reparate încă. Primăriile Brașov și Predeal nu au căzut de acord asupra terenurilor

Planse tabere, conform documentatiei tehnice din 2014

Situaţia juridică incertă a terenurilor de la Dâmbu Morii şi Timişu de Sus blochează programul de reabilitare a taberelor şcolare din zonă, susțin reprezentanții Primăriei Brașov care spun că în ciuda corespondenței purtate încă din 2014 cu Primăria orașului Predeal, nu s-a ajuns încă la un acord.

Taberele, deși sunt proprietatea Brașovului se află pe terenuri din Predeal, care ar renunța la ele, însă nu gratuit, din câte susține primarul Brașovului, George Scripcaru.  

„ Avem o corespondenţă de câţiva ani cu ei, până în luna februarie a acestui an. Oraşul Predeal trebuie să emită o Hotărâre de Consiliu Local prin care să reglementeze situaţia juridică a terenurilor, exact cum am făcut şi noi până acum. Însă, din punctul lor de vedere, ar trebui să primească alte suprafeţe la schimb, sau, dacă nu, despăgubiri. Chiar şi acum câteva luni, am avut discuţii cu viceprimarul Predealului şi cu secretarul oraşului, care au spus că vor emite hotărârea de Consiliu Local, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Noi avem banii necesari reabilitării acestor tabere, dar nu putem face nici o lucrare până când nu este rezolvată problema terenului”, a declarat Scripcaru.

Planul pentru taberele școlare de la Dâmbu Morii și Timișu de Sus este reabilitarea lor și reintroducerea în circuit, după cum anunțase Primăria Brașov încă din 2014. 

În urmă cu 4 ani, Primăria Brașov a făcut documentațiile pentru a obține autorizațiile de construire în vederea reabilitării celor 3 tabere de elevi de la Dâmbu Morii și Timișu de Sus, preluate încă din 2011 de la Direcția Județeană de Tineret și Sport (DJTS). Primăria Brașov promitea atunci că cele trei tabere își vor recăpăta gloria de altădată și după reparații vor oferi un confort echivalent cu cel al pensiunilor de  două sau maxim trei margarete. În plus,  într-una dintre ele se dorea amenajarea unei microferme tradiţionale. (detalii AICI)

Pentru readucerea acestor trei tabere în sistemul şcolar erau preconizate în 2014 investiţii de 27 de
milioane de lei. Cele mai mari cheltuieli le presupuneau reabilitarea şi extinderea taberei de la Dâmbu Morii, pentru care era estimată o investiție de 14 milioane lei. Investiţia pentru Colonia 2 era estimată la 11,3 milioane lei, iar pentru Colonia 1, la 1,7 milioane lei. Tabăra de la Dâmbu Morii are o suprafaţă de 1,83 de hectare, iar cele două
tabere de la Timişul de Sus, 8.156 de metri pătraţi (cea din Colonia 1), respectiv 9.600 de metri pătraţi (cea din Colonia 2). Pe cele trei amplasamente se află acum trei ansambluri de clădiri care în ultimii ani au rămas neutilizate, iar una dintre ele este chiar într-un stadiu avansat de degradare. Primăria Braşov doreşte să reabiliteze cele trei clădiri şi zona din jurul lor, şi eventual să extindă suprafaţa acestora cu maximum 20%, dar numai în situaţii izolate şi bine motivate. (Detalii din documentația tehnică AICI). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.