Estimare USR: 19,5% prezența la Referendum în cele două zile de vot. Dan Barna cere demisia Guvernului Dăncilă

Potrivit estimărilor făcute de USR, din datele adunate de observatorii partidului în secțiile de vot, la închiderea urnelor, prezenta a fost de 21,5%. Anunțul a fost făcut la scurt timp după ora 21.00, de către președintele USR, Dan Barna, care are încredere în această evaluare, el apreciind că, până acum, toate numărătorile paralele au fost apropiate de rezultatul final. 

În acest context, președintele USR, Dan Barna, a cerut duminică, după închiderea urnelor la votul pentru referendum, demisia Guvernului Viorica Dăncilă, care a „aruncat 40 de milioane de euro pe o fantasmă”. 

La o prezență de sub 20% invalidarea consultării populare arată că, „dincolo de încercările (…) disperate ale lui Dragnea și Tăriceanu de a promova o guvernare prin frică, România e o națiune europeană, tolerantă și modernă (…) România de mâine, de luni, va fi exact aceeași Românie ca cea de vineri”, a spus Barna, subliniind că „USR a fost singurul partid care și-a asumat să ducă mesajul românilor și să-l transmită explicit că vorbim de un demers inutil, care nu rezolvă nimic din nevoile și dramele României de azi”.  

„A fost posibil ca acest demers profund democratic să se întâmple corect pentru că 12.000 de oameni, răspunzând la apelul nostru, au ales să se implice” în supervizarea procesului de vot, a mai spus Dan Barna.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.