Şeful Gărzii de Mediu a fost demis. Era unul dintre ultimii oameni ai USR PLUS, în funcţie

Octavian Berceanu a fost eliberat luni din funcția de comisar general al Gărzii de Mediu, potrivit unui ordin semnat de premierul Florin Cîțu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Berceanu era ultimul dintre secretarii de stat propuși de USR-PLUS rămas în funcție.
 
”Mulţumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, in 6 luni cat am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naţionale de Mediu”, a scris Berceanu pe pagina de Facebook.
El a spus, la Digi 24, că nu a fost anunțat de către premierul Florin Cîțu despre decizie și că niciodată acesta nu i-a făcut direct reproșuri: „Indirect, probabil (l-a deranjat) faptul că am avut păreri destul de des„.
 
„Este o suită de decizii luate de domnul premier. Pe mine m-a lăsat ultimul, am observat. Îi mulţumesc. Mai departe, domnia sa va şti probabil ce să facă astfel încât Garda de Mediu să menţină acelaşi rezultate – cele mai bune din ultimii 20 de ani. (…) Cred că e una strict politică (decizia, n.r.). Dacă ne uităm la rezultate, statistic, sunt cele mai bune din ultimii 20 de ani. Vă dau un singur exemplu: anul trecut, în 2020, Garda de Mediu a făcut 142 de acţiuni pentru combaterea introducerii în ţară a deşeurilor. Anul acesta, în şase-şapte luni, am făcut 1.842 de acţiuni”, a spus Octavian Berceanu pentru Digi 24.
 
Berceanu a mai spus că eliberarea sa din funcţie denotă multă instabilitate indusă în instituţiile statului şi că, până să preia el conducerea Gărzii de Mediu, comisarii „au lucrat sub presiune și control politic”.
 
„Sunt nişte oameni, nişte comisari care până la mine au lucrat sub presiune politică. Au trebuit să ia decizii de control sub presiune politică. La mine, această presiune s-a oprit total. Din 20.000 de controale care au fost făcute în cele şase luni în care am fost la Garda de Mediu, nu a existat nicio intervenţie politică din partea mea care să se răsfrângă peste comisari şi în deciziile lor. De aceea au apărut şi rezultatele extraordinar de bune”, a mai spus el.
 
Octavian-Alexandru Berceanu a fost eliberat din funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, luni, în Monitorul Oficial. Prin aceeaşi decizie s-a stabilit că Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct, va prelua atribuţiile de şef al Gărzii Naţionale de Mediu, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.