FOTO. Patru zone din județul Brașov, inundate în aceasta vară, vor fi apărate cu diguri noi

Lucrările hidrotehnice din cele patru localități din județ în care au fost probleme din cauza inundațiilor sunt aprope gata, a anunțat directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Brașov, Mihai Uță. 

Reprezentantul SGA a anunțat că în zona Comăna au fost finalizate lucrările pe malul stâng al Oltului, pe o lungime de aproape 1.800 de metri. „Vom finaliza în scurt timp lucrările și pe malul drept. Acest proiect prevede reabilitarea digurilor de apărare pe o lungime totală de 3,5 km”, a precizat Uță. 

De asemenea, sunt aproape gata și lucrările de consolidare, pe un tronson de 200 de metri, a malului stâng a pârâului Bârsa, între localitățile Bod și Feldioara. 

O altă zonă în care s-au efectuat lucrări de către „Apele Române” este în municipiul Brașov, pe strada Timișul Sec, unde, în luna martie s-a prăbușit o parte din malul pârâului Timișul Sec. „Aici s-au refăcut zidurile de sprijin și au fost realizate lucrări la câteva praguri de fund și a fost făcute cămășuiri la porțiunea unde, în urma viiturilor din acest an a fost dezgropată conducta de canalizare”, a declarat Uță. 

Lucrări au fost efectuate și la Teliu, în zona unui pod de pe DN 10, unde, pe o porțiune de 800 m s-au făcut lucrări de consolidare a malurilor. 

Pentru efectuarea lucrărilor în cele patru zone, de la bugetul de stat a fost alocată suma de 3,28 milioane lei, din Fondul de urgență al Guvernului. 

Pentru „Reabilitarea digului de apărare de pe râul Olt”, a fost aprobată suma de 1.175.000 lei, pentru lucrările de pe Bârsa s-au alocat de 500.000 lei, pentru cele de pe Timișul Sec – 600.00 lei, lei, iar pentru intervențiile de la Teliu – 1.000.000 lei. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.