Protecția Consumatorilor a închis o stație GPL din Brașov, pentru practici periculoase surprinse „în flagrant“

Protecția Consumatorilor a închis temporar o stație GPL din Brașov, după ce comisiarii i-au prins în flagrant pe angajații unității, în timp ce încărcau butelii de aragaz, deși normele în vigoare interzic această practică, fiind foarte periculoasă. Comisarii de Protecția Consumatorilor erau de mai multă vreme cu ochii pe stația GPL respectivă, având unele informații că această practică de desfășoară mai des acolo. De altfel, comisarii au verificat, în cadrul controlului de vineri, și imaginile înregistrate pe camerele de supraveghere, care au arătat că încărcarea buteliilor de gaz, în stația respectivă era „o practică uzuală“, după cum a precizat Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov

„Riscurile pot fi dintre cele mai grave. Dacă butelia explodează lângă rezervorul GPL poate duce la o explozie în lanț. Este interzis să încarce butelii, pentru că nu pot ști dacă acestea sunt în condiții bune. Buteliile se schimbă, nu se încarcă. O dai pe cea veche și iei una nouă, pentru că în fabrică se verifică”, a declarat Sorin Susanu, citat de mytex.ro. 

Acum Protecția Consumatorilor așteaptă toate documentațiile de funcționarre ale stației GPL. „Controlul este în curs de desfășurare, au venit doar cu o parte din acte. Nu au putut prezenta autorizație de la Primărie, documentele pentru partea de vulcanizare…”, a precizat șeful CRPC Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.