Un bărbat care a ameninţat cu bombe aeroportul Otopeni şi Gara de Nord, anchetat de Brigada de Crimă Organizată Braşov

Bărbatul care marţi seara a alarmat autorităţile că ar fi pus bombe cu gaz sarin la Otopeni şi Gara de Nord, şi care s-a recomandat cu numele de Said Bin Laden, a fost prins la Ploieşti şi predat apoi DIICOT Braşov, care l-a reţinut pentru 24 de ore, anunţă Poliţia Română. După verificări făcute de poliţişti, alarma nu s-a confirmat.

Bărbatul care a sunat la 112 anunţând că există recipiente cu gaz sarin care vor sări în aer, la Otopeni şi la Gara de Nord, a fost prins marţi seara în zona centrală a municipiului Ploieşti. Pentru că pe numele bărbatului fusese emis un mandat de aducere de către D.I.I.C.O.T.- S.T. Braşov, el a fost predat poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, în vederea prezentării la unitatea de parchet. 

„Astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov au dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului, pentru săvârşirea a 4 infracţiuni de alarmarea, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave, faptă prevăzută de art.38 alin.1 din Legea nr.535/2004, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. 

Bărbatul este suspect că ar fi alertat fals autorităţile în alte trei cazuri, respectiv pe 18 aprilie 2018 când ar fi sunat la 112 spunând că se află în posesia unei cantităţi de material explozibil pe care intenţionează să-l detoneze în Piaţa Unirii din Bucureşti, pe16 noiembrie 2018, ora 23.35, când a sunat din nou la 112, comunicând operatorului că în două ore un avion al unei companii aeriene va exploda pe aeroportul Otopeni şi pe 19 decembrie 2018 orele 19.59 şi 20.06, când a sunat iarăşi la 112, transmiţând că un avion al unei companii aeriene va sări în aer pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.