Consiliul Judeţean Braşov cumpără autoutilitare de 9 milioane de lei, pentru viitorul aeroport de la Ghimbav

Consiliul Judeţean Braşov a lansat licitaţia de 9,1 milioane lei pentru a achiziţionarea unor utilaje necesare viitorului aeroport de la Ghimbav. CJ Braşov va cumpăra două autovehicule de ultimă generaţie destinate prevenirii şi stingerii incendiilor şi două autospeciale de deszăpezire. Acestea trebuie să existe fizic în dotarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, înainte de punerea în funcţiune, au explicat reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov.



 
Una dintre cele două autospeciale de stingere a incendiilor este echipată cu agenţi complementari, pentru intervenţie rapidă, iar cea de a doua este dotată cu agenţi complementari şi echipament de descarcerare. Cele două autospeciale de deszăpezire PDA vor fi echipate cu plug, perie cilindrică şi autosuflantă, capabile să opereze în condiţii meteorologice severe şi să cureţe cu rapiditate zăpada de pe suprafeţele de mişcare, astfel încât să menţină pista operaţonală, dar şi să protejeze balizele luminoase aflate pe suprafaţa de mişcare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5 martie 2019. Conform caietelor de sarcini postate de specialiştii CJ Braşov în sistemul electronic de achiziţii publice, termenul acceptat de beneficiar pentru livrarea acestor echipamente fiind între 7 şi 9 luni de la semnarea contractelor de furnizare. Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului AIBG, explică durata atât lungă pentru   livrare prin faptul că „fiind vorba despre autovehicule destinate exclusiv activităţii aeroportuare, producători pentru ele se găsesc doar în străinătate, iar timpul de producţie este mare deoarece sunt realizate la comandă”.

Utilajele vor fi livrate în 7 – 9 luni de la lansarea comenzii
În ceea ce priveşte numărul de unităţi propus a fi achiziţionat, acesta este determinat de categoria în care se încadrează Aeroportul Braşov (operabil pentru aeronave mediu-curier) – atunci când este vorba despre autospecialele de pompieri, respectiv de densitatea traficului – în ceea ce priveşte utilajele de deszăpezire.

„Dorim ca Aeroportul nostru să dispună de echipamente de cea mai înaltă calitate, eficiente şi fiabile, care să asigure atât intervenţia de urgenţă pentru salvarea pasagerilor, cât şi menţinerea suprafeţelor de mişcare în stare permanentă de operare. Am lansat această procedură conform graficului de achiziţii stabilit de echipa de implementare a proiectului AIBG, în aşa fel încât să avem Aeroportul perfect funcţional la termenul stabilit. Nu cumpărăm aceste autospeciale mai devreme decât este necesar, dimpotrivă, estimăm că ele ne vor fi livrate imediat după finalizarea construcţiei remizei PSI, unde le vom parca. Braşovenii trebuie să ştie că avem foarte multe proceduri pe care le desfăşurăm concomitent, atât pe partea de infrastructură aeroportuară, cât şi pe partea de certificare a aeroportului, toate aceste achiziţii fiind interconectate în ideea ca până la sfârşitul anului 2020 să finalizăm toate lucrările şi să obţinem certificarea pentru Aeroportul Interna?ional Braşov – Ghimbav”, spune Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.