Corona Brașov s-a calificat în cupele europene, printr-o victorie în ultima etapă a campionatului

Echipa de handbal Corona Braşov s-a calificat sâmbătă seara în Cupele Europene, după ce a învins HC Zalău, la Braşov, cu scorul de 24 – 21 (15–9). Pentru Corona au marcat: Tîrcă 4, Pătuleanu 4, Ciuciulete 4, Bucur 3, Neagu 2, Chiricuță 2, Dmitrova 2, Tămaș 2, Vetkova 1. Partida a fost una de luptă, adversarele neezitând să practice un joc extrem de dur, care a scos-o din meci pe Sorina Tîrcă, în urma unei accidentări. Cu toate acestea, handbalistele Braşovului s-au mobilizat foarte bine, iar la final au reuşit să obţină victoria care i-a adus Coronei „biletul” de Europa.

Preşedintele Coronei, Liviu Dragomir a declarat la final partidei, că deşi regretă că nu a fost cu medalie pentru fete, este foarte importantă calificarea în cupele europene: 

„Era al treila an în care nu am participat în cupele europene dar iată că am revenit acolo. A fost o muncă susținută a echipei, felicit pe toată lumea pe această cale, începând cu conducerea tehnică și jucătoare, pentru că au luptat, și-au dorit foarte mult, și-au dorit și o medalie dar din păcate nu a fost să fie. Ceea ce mă bucură este că au reușit să facă o echipă, să fie unite, să arate că știu să se bată pentru idealurile și visele lor. Acum urmează o binemeriată vacanţă, iar apoi sezonul începe cu o săptămână mai repede pentru noi, pentru că reunirea lotului va avea loc pe 24 iunie. Deja s-a stabilit programul și încercăm să le încărcăm bateriile, în așa fel încât să fie în formă la începutul sezonului”.


Liviu Dragomir a subliniat din nou că nu îşi doreşte o despărţire de Ion Crăciun şi că va face totul pentru ca tehnicianul să fie mulţumit de echipa pe care o va avea din vară: „Este firesc ca fiecare antrenor să aibă o anume echipă pe care să o antreneze, noi ne dorim mai departe ca Ion Crăciun să rămână, avem toate motivele să-l convingem pentru că vom avea, cu siguranță, o echipă competitivă”.

Antrenorul Ion Crăciun a spus la rândul lui că îşi doreşte foarte tare ca fetele să se bucure de calificare, chiar dacă ştie că au vrut foarte tare o medalie.

Ion Crăciun: „Este important ce am reuşit, merită din plin să se bucure, mai ales că dacă stați să vă uitați la echipă, foarte multe pe posturi sunt a doua sau a treia variantă față de ce a fost anul trecut. Nu se putea mai mult. Am obținut o calificare în cupele europene, dar cu convingere spun că dacă o aveam pe Eliza în teren până la final, locul 3 era al nostru. Așa…medalia a ajuns la altă echipă”.


Tehnicianul a punctat că îşi doreşte foarte tare să facă performanţă şi că Braşovul oferă acest cadru, însă vrea să reuşească să formeze aici o echipă cu adevărat competitivă. „Dacă la Corona se va face o echipă puternică care să mă motiveze și pe mine, voi rămâne. Mi-am dorit și de asta am venit, să fac performanță. Puteam să o facem și anul ăsta. Sunt niște oameni deosebiți aici, dar se pare că singurul impediment nu este partea financiară, ci faptul că de-a lungul timpului s-au făcut unele greșeli iar acum jucătoarele sunt reticente. Anul acesta însă, a fost totul ok și sper ca zvonurile și tot cei care vorbesc de rău Brașovul să mai termine, mai ales că sunt mulți dintre ei sunt chiar brașoveni. Să încerce să iubească Brașovul și oamenii din echipa asta, pentru că v-o spun că merită”.


Legat punctual de meci şi de jocul dur practicat de Zalău, Ion Crăciun a adăugat: „Nu vreau să spun că ținta acestui meci a fost Sorina Tîrcă, dar când dai un pumn în bărbie ca la box și tu arbitru nu vezi, iar apoi, în cădere, te duci, tu jucător, cu cotul în fața copilului ăla, e prea mult. Și dacă mai și țipi de pe margine că nu te ajută arbitrajul, atunci hai să ne lăsam toți de sportul ăsta. Până la urmă a fost totul ok și am ieșit cu fruntea sus, dar nu înțeleg arbitrajul. Nu se poate, dacă jucătorul are o scuză că e obosit și stresat după un sezon, arbitrul nu are voie să fie stresat. Eu am fost agitat, domnul Tadici  a fost agitat, dar nu se poate să dai numai pe o parte”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.