FOTO. Cozi la secțiile de votare din Brașov. Prezența la vot, după slujba de la biserică, aproape 25%

Înainte de de a merge la iarba verde sau la o plimbare prin oraș, brașovenii au făcut și o escala pe la secțiile de vot. În aceste condiții, la unele secții de vot s-au format cozi încă de la orele dimineții. Coadă a fost și la secția de votare de la Școala Profesionala Germană Kronstat, special amenajată pentru locuitorii din zona nouă a cartierului Tractorul. Aglomerație a fost, de asemenea, și la secția nr. 1, dar la seminarul Teologic, dar și la Aprily Lajos sau la Școala nr. 6 sau la Colegiul Național Unirea, în prima parte a zilei, chiar și înainte de terminarea slujbei de la biserică. 

Practic, în jurul orei 13.30 în județul Brașov, pentru alegerile europarlamentare prezenta la vot era de 24,7%. În ceea privește referendumul, prezenta era egală inițial, înainte de ora 12, ceea ce înseamnă că oamenii nu au boicotat referendumul, la nivelul județului Brașov. După 12.00 – 12.30 au apărut și micile diferențe, între cele două tipuri de scrutin fiind cam 2-3 pyuncte procentuale. 

Aglomerație la secția de la ȘPGK, Tractorul
Foto: Nelu Corbu

De exemplu, în municipiul Brașov, la europarlamentare, prezența era, la ora 13.30, de 27,6%, iar la referendum, de 23,17%, semn că, după ora prânzului, încep să iasă la urne și cei care nu susțin referendumul. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.