Senatorul de Brașov Daniel Zamfir, șocat de rezultatul obținut de ALDE la alegeri: „Românul are memorie scurtă (…). N-a contat mărirea salariilor, nici climatul economic“

Senatorul de Brașov Daniel Zamfir, care conduce ALDE Brașov, se declară șocat de scorul obținut de partidul său la alegerile europene, 4,2%:

„Pe mine, personal, da, m-a șocat foarte tare, pentru că eu în ALDE alături de colegii mei am ales un drum, am spus că vrem să facem legi împotriva abuzurilor, să-i apărăm pe oameni de abuzuri. Sigur că sunt șocat când constat că acel slogan obscen împotriva PSD-ului ne-a atins și pe noi, suntem victime colaterale și iată, acel slogan a fost cu mult mai puternic decât ceea ce vrem noi să facem și anume să-i apărăm pe oameni de abuzuri, dar românii au întotdeauna dreptate atunci când votează”, a declarat Daniel Zamfir, într-un interviu pentru RFI.



În șocul său, Zamfir a mers mai departe și a declarat că „românul are memorie scurtă“ , adăugând că a contat mai mult ura față de un om care a fost demonizat:

„Mi-e greu să identific acțiuni în favoarea oamenilor ale celor de la PNL, de exemplu (…). Probabil că funcționează și vorba aceea că românul are memorie scurtă, probabil că n-a fost bine nici mărirea salariilor, nici climatul economic, despre care mulți oameni de afaceri vorbesc că este unul favorabil, probabil toate lucrurile astea sunt nesemnificative. A contat foarte tare ura și reacția multor oameni împotriva unui om care a fost demonizat și iată, se decontează acest lucru”.

Senatorul ALDE consideră că Diaspora a dat tonul: „Acolo, în Diaspora, lucrurile sunt întotdeauna iată, se pare, într-o direcție. Până la urmă și acel slogan obscen tot în Diaspora s-a născut. Se pare că Diaspora a dat tonul”.

Senatorul ALDE constată că sloganurile anti-PSD au fost mai puternice: „Eu am constatat că acel slogan obscen care s-a vehiculat foarte mult a fost catalogat și de președintele Iohannis ca fiind o acțiune de protest a Opoziției împotriva Puterii, acel slogan se pare că a fost cu mult mai tare, mai puternic, mai profund, decât un slogan pe care eu și partidul meu l-am propus, era acela «Fără abuzuri!». Se pare că «Fără abuzuri!» a pălit în fața sloganului obscen, acela împotriva PSD-ului”.



La nivel național, ALDE a obținut mai puțin de 5%, nereușind astfel să facă pragul ce i-ar fi permis să aibă un reprezentant în Parlamentul European. La Brașov, situația a fost și mai jenantă, ALDE obținând, la nivelul județului, doar 3,87%, în ciuda faptului că pe ultima sută de metri a campaniei electorale, partidul coordonat de senatorul Daniel Zamfir s-a prezentat cu câțiva politicieni cu experiență, însă veniți din alte formațiuni politice, precum Claudiu Cornea, fost la PNL, Miklos Gantz, fost administrator public al Brașovului și în trecut la PDL sau Laurian Pop, fost la UNPR și PMP. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.