VIDEO. Ministrul Cuc a rupt contractul pentru DN73. Lucrările intră în conservare

bty

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat azi la Râșnov rezilierea contractului cu asocierea Asocierea Azvi SA – Straco Grup SRL – Piomar Development – Tractebel., pentru reabilitarea drumului național DN73. 



Ministrul spune că, potrivit discuțiilor avute cu constructorul acesta trebuia să aibă pe șantier azi, 190 de muncitori însă azi, la o vizită la o vizită la fata locului a găsit doar 20.

 

„În urmă cu o lună făceam o vizită în Braşov şi unul dintre obiectivele pe care le-am vizitat atunci era DN 73, care începe la Piteşti şi se termină la Braşov. Am spus constructorului respectiv că vreau să văd o mobilizare corespunzătoare pentru că este un contract semnat din 2011, un contract pe fonduri, un contract care trebuie implementat şi nu mai avem de ce să aşteptăm şi să tergiversăm din cauza unei proaste mobilizări a unor constructori care nu au înţeles că în România nu se vine doar cu o mapă şi cu un laptop, ci trebuie să ai şi utilaje, şi forţă de muncă angajată în România. Aşadar, conform graficului pe care firma respectivă şi l-a asumat la vizita precedentă, trebuia în acest moment să aibă în şantier 190 de muncitori şi 71 de utilaje. Azi dimineaţă am ajuns în jurul orei 8.00 şi m-am dus să inspectez, am constatat cu stupoare că în şantier erau 11 utilaje şi doar 20 de muncitori. Acest mod de a se mobiliza doar când se anunţă vizita ministrului nu mai poate fi tolerat. Ori lucrează aşa cum şi-au asumat în contracte, ori, dacă nu, aşa cum am spus şi până acum, vor pleca acasă”, a spus ministrul Răzvan Cuc.

 

„Stadiul fizic al acestor lucrări este in prezent la 40% in condițiile în care am făcut plăți se 45%. Constructorul nu a respectat mai nimic din ceea ce și a asumat. Reziliem contractul și căutam altă firmă”, a mai declarat ministrul Cuc, după ce a rupt contractul  cu AZVI.

Încep de acum procedurile de conservare a lucrărilor și întocmirea procesului verbal de predare-primire, urmând ca ulterior să fie organizată o nouă licitație pentru lucrările rămase.

Contractul pentru modernizarea și reabilitarea DN73 are o valoare de 275 milioane lei. 

Lucrările au început în 19 mai 2014 şi ar fi trebuit să fie gata în 31 decembrie 2015, termen care nu a fost respectat, motiv pentru care investiţia a fost „fazată”, finanţarea fiind acum asigurată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.