VIDEO. Un urs suit în copac, în mijlocul satului Şirnea, i-a pus pe jar pe jandarmii chemaţi la faţa locului pentru a alunga animalul

Un urs suit în copac, în mijlocul satului Şirnea din comuna Fundata i-a pus pe jar pe jandarmi, chemaţi la faţa locului pentru a alunga animalul.  Jandarmii au fost solicitaţi în jurul orei 16.30 la Şirnea, pentru a alunga un urs care a intrat în sat. După ce jandarmii au folosit petarde pentru a alunga animalul, acesta s-a speriat şi s-a suit în copac, de unde nu a mai vrut să coboare. 

 

„Este prezent la fata locului un echipaj de la Postul de Jandarmi Montan Bran, care supraveghează zona. Au fost folosite două petarde pentru a speria ursul dar acesta nu s-a speriat. S-a urcat intr-un copac şi nu vrea să mai coboare. A fost solicitat sprijinul AJVPS, care au spus ca trimit doi  reprezentanţi pentru a găsi soluţii de a alunga ursul din zonă“, a declarat Ion Zaharia, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov.

 

 

UPDATE 17.40:  După aproximativ o oră, ursul a coborât din copac, iar jandarmii încearcă dirijarea lui spre pădure. La faţa locului au sosit şi primarul Fundatei şi poliţistul din comună, iar cetăţenii s-au strâns şi ei „ca la urs“. 

UPDATE 18.30: Ursul s-a urcat într-un alt copac  pentru a scăpa de „urmăritori”. 



 

În cele din urmă, abia în jurul orei 20.00, jandarmii, cu sprijinul polițiștilor din localitate și al localnicilor au reuşit să alunge ursul la aproximativ 3 km depărtare de sat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.